Sari la conținut

Scandal la încoronarea viitoarei Regine: Camilla refuză să poarte coroana Reginei Elisabeta. „Nu poți încorona o Regină cu o diademă sau o tiară”

Scandal la încoronarea viitoarei Regina Camilla: refuză să poarte coroana Reginei Elisabeta? „Nu poți încorona o Regină cu o diademă sau o tiară”

Palatul Buckingham a confirmat că Camilla va fi încoronată la ceremonia de încoronare de anul viitor. În aceste momente, principalul subiect de dezbatere legat de acest eveniment este legat de ce coroană va folosi.

Scandal la încoronarea viitoarei Regina Camilla: refuză să poarte coroana Reginei Elisabeta?

Când Camilla este încoronată alături de Regele Charles la încoronarea sa pe 6 mai 2023, ea are nevoie de o coroană potrivită, dar ce va alege cuplul regal este foarte discutabilă. Controversa cu privire la proveniența celebrului diamant Koh-i-Nûr – piesa centrală a Reginei Elisabeta, coroana Reginei Mame și cea mai evidentă pe care ar putea-o folosi Camilla continuă.

Dar care ar putea fi alternativele?

Coroana ornamentată a reginei Adelaide din 1831 este unul dintre concurenți. Purtând o rochie albă și aurie, soția regelui William al IV-lea a comandat o nouă coroană de încoronare pentru încoronarea lor. În loc să folosească pietre prețioase împrumutate, care era o practică standard la acea vreme, Adelaide și-a folosit propriile diamante pentru coroană, care au fost ulterior îndepărtate.

Adelaide of Saxe-Meiningen

Potrivit The Telegraph, coroana a dispărut în mod misterios din Turnului Londrei la începutul acestui an. Dar expertul în bijuterii regale, Lauren Kiehna, de la The Court Jeweler, a declarat pentru People că probabilitatea ca Camilla să poarte coroana veche de aproape 200 de ani este mică.

„Singura parte originală a acelei coroane este cadrul ei, care probabil va fi mult mai greu și mai greu de echilibrat decât un cadru mai modern, din cauza materialelor folosite pentru a o face”, spune Keihna.

În mod similar, coroanele atât ale Reginei Alexandra, cât și ale Reginei Maria – care au deținut ambele diamantul Koh-i-Nûr pentru încoronările lor în 1902 și, respectiv, 1911 – sunt făcute din aur și argint… și probabil foarte grele pentru purtarea modernă.

„Alexandra și Mary purtau piese de păr suplimentare (ca multe femei din epoca lor) care le-ar fi amortizat oarecum coroanele, făcându-le și mai incomode de purtat acum, când acele piese de păr nu sunt folosite”, notează Kiehna.

Coroana Reginei Mame este cea mai ușor de purtat

O altă opțiune este să folosești Regina Elisabeta, coroana Reginei Mame, pe care a purtat-o ​​la încoronare alături de Regele George al VI-lea în 1937, dar să îndepărtezi controversatul diamant Koh-i-Nûr și să îl înlocuiești cu cristal sau altă bijuterie.

„Dintre coroanele disponibile, este de departe cea mai ușoară și mai ușor de purtat, deoarece are un cadru din platină”, spune Kiehna. „Cred că Koh-i-Nûr va și ar trebui să fie scos din coroană dacă este folosit. Nu este nimic controversat în legătură cu coroana în sine, doar diamantul.”

LON67 - 20020405 - LONDON, UNITED KINGDOM : The coronation crown of the Queen Mother sits on top of her coffin during the ceremonial procession through London's Whitehall, Friday 05 April 2002. Thousands of mourners lined the route to pay their last respects to the Queen Mother who died last Saturday aged 101. Her funeral will take place on April 9 after which she will be interred at St George's Chapel in Windsor next to her late husband King George VI. AFP PHOTO WPA POOL/MICHAEL CRABTREE/ss/mr (Photo by POOL WPA / AFP) (Photo by -/POOL WPA/AFP via Getty Images)

Diamantul (care cântărește uluitor 105,6 carate) se află în centrul unui rând internațional, pe măsură ce cererile cresc în India pentru a fi returnat. Unul dintre cele mai mari diamante din lume, are o istorie agitată cu mulți proprietari anteriori.

Potrivit site-ului istoric al Palatelor Regale, „Compania Indiei de Est a luat bijuteria de la Maharaja-ul destituit Duleep Singh în 1849, ca o condiție a Tratatului de la Lahore. Tratatul specifica ca bijuteria să fie predată reginei Victoria”. De asemenea, face obiectul revendicărilor de proprietate în Pakistan și Afganistan.

În cazul în care coroana Reginei Mame sau cadrul acesteia ar fi folosită, ar fi perfect logic să simbolizeze Regina Consoartă anterioară a națiunii.

„Charles a avut grijă să folosească bijuterii pentru a stabili legături între iubita lui bunică și soția sa încă de la începutul căsătoriei lor – chiar oferindu-i unul dintre inelele Reginei Mame ca inel de logodnă – și folosirea coroanei ei de încoronare ar fi natural. continuarea acestui fir narativ”, spune Kiehna.

The Queen and Princess Elizabeth after the Coronation of George VI, 1937.

Nu poți încorona o Regină cu o diademă sau o tiară

O altă opțiune este să faci o coroană nou-nouță, la comandă, deși este posibil să nu se potrivească cu etosul lui Charles de „a face și a repara”. Ar putea fi considerată optica proastă în climatul economic actual, deși ar putea face ceva mult mai puțin generos decât predecesorii lor și ar putea opta pentru aur și pietre prețioase reciclate.

RICKMANSWORTH, ENGLAND - SEPTEMBER 08: Victoria's (Emily Blunt) George IV State Diadem Coronation Crown from The Young Victoria,(2009) est £20,000- 30,000 goes on view at the Propstore on September 08, 2022 in Rickmansworth, England. Over 1,500 rare and iconic lots will be sold during Propstore’s Entertainment Memorabilia Live Auction over four days from Thursday 3rd to Sunday 6th November 2022. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images)

S-a speculat și utilizarea unei diademe – în special Diadema de stat George al IV-lea, pe care regina Elisabeta a purtat-o ​​în călătoria către încoronarea ei în 1953. Cu toate acestea, așa cum afirmă Kiehna, o încoronare, prin natura lor, necesită o coroană.

„Nu poți încorona pe cineva cu o diademă sau o tiară”, spune ea. „Cred că chiar și încercarea de a folosi orice altceva ar fi percepută ca un comentariu asupra statutului Camillei, sugerând că ea nu se află la un nivel egal cu consortele anterioare de regine, ceea ce este cu siguranță ceva pe care Charles ar fi dornic să-l evite”.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel