Sari la conținut

Cameră de gardă dintr-un spital important spartă cu ranga! Medici amenințați, șantajați și hărțuiți: „Abia acum începe distracția!”

Cameră de gardă dintr-un spital important spartă cu ranga! Medici amenințați, șantajați și hărțuiți.  În Estul țării, ca-n Vestul Sălbatic!

În anul 2023, în sistemul medical din România există scene de violență ca-n filmele americane. Există medici amenințați, hărțuiți, șantajați.

Laur Blaga și Paul Turcoman, doi medici cardiologi de la Spitalul Județean Suceava, au făcut o serie de acuze incredibile. Aceștia susțin că le-a fost spartă cu ranga ușa cabinetului unde aceștia stăteau când asigurau gărzile în spital.

Aceștia susțin că au dispărut toate obiectele din respectivul cabinet, atât aparatura spitalului, cât și obiectele personale ale cardiologilor, inclusiv parafele acestora.

Cameră de gardă dintr-un spital important spartă cu ranga!

Mai mult, se pare că pentru cei doi cardiologi suceveni această spargere este doar vârful icebergului, în spatele acestei acțiuni fiind gesturi de intimidare mult mai periculoase, pentru ca acești doi medici să părăsească unitatea spitalicească suceveană.

„În timp ce în alte centre de Cardiologie Intervențională se fac eforturi mari pentru a evolua și a ieși în evidență prin cazuri complexe rezolvate, la Suceava se sparge ușa unei camere de gardă cu ranga pe motive penibile, doar pentru intimidarea noastră și a ne face să plecăm din spital!

Menționăm că nu am fost informați, nici nu ne-a fost adusă la cunoștință această intenție de a “face inventar” în camera de gardă.

Din data de 20 februarie 2023 ne-a fost interzis atât accesul, cât și posibilitatea să facem proceduri în sala de angiografie, atât eu, cât și doctorul Turcoman fiind mutați pe secția de Cardiologie.

Doctori amenințați, șantajați și hărțuiți

Aceasta este recunoștința conducerii pentru toate eforturile noastre de a face performanță în acest spital în care s-au efectuat 3.099 de intervenții, cu toate că eram pe deficit de personal.

În acest laborator am fost la nevoie brancardieri, asistenți medicali și infirmieri pentru ca sala să funcționeze în parametri normali.

Întrucât se continuă cu mesajele de hărțuire, intimidare și șantaj am decis că vom ține o conferință de presă pentru a înțelege cu toții de ce s-a ajuns aici. ”Abia acum începe distracția”, cam așa suna un mesaj de șantaj și hărțuire.

S-a mers prea departe, de la amenințări în cabinetul privat, șicanări în trafic, amenințări la dresa familiei, fiindu-mi afectată viața de zi cu zi”, a declarat medicul cardiolog Laur Blaga, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Spitalul Județean, pe un butoi de pulbere. Conflict între doi cunoscuți medici cardiologi și conducere, ușă de cabinet medical spartă cu ranga FOTO - Stiri Suceava

Medic: Încă nu am recuperat parafa

Cei doi medici nu au dorit să dea foarte multe detalii legate de identitatea persoanelor care i-au amenințat și au promis că vor face publice aceste date, în cadrul unei conferințe de presă, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Ceea ce este sigur, însă, sunt faptele: o ușă de cabinet spartă cu ranga. Iar cei doi medici au dezvăluit că din respectivul cabinet au dispărut toate lucrurile lor personale.

„Au spart cu o rangă camera și au intrat acolo. Toate lucrurile noastre au fost luate. Erau și câteva chestii care aparțineau de spital, dar și ale noastre.

La birou poți să ai și bani, și telefon, și parafă. Au făcut o nefăcută și au luat tot. Au schimbat yala și nu am recuperat nimic. Încă nu am intrat în posesia parafei, dar vom lămuri totul în zilele următoare.

Lucrurile sunt mai multe și mai grave, acestea sunt doar o parte dintre cireșele de pe tort”, a declarat medicul cardiolog Paul Turcoman.

Conducerea Spitalului Județean a transmis prin vocea purtătorului de cuvânt, medicul Dan Teodorovici, că deocamdată nu declară nimic despre această situație.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: