Sari la conținut

Scapă de boală fără medicamente! Aurelian Vasile: Pe ASTA se bazează chiar și medicina!

Ceaiuri
Sursa foto: Shutterstock
Detoxifierea cu ceaiuri

Medicina se bazează pe remediile naturale. Din păcate, astăzi, bolile nu mai țin cont de vârstă sau de gen. Prin urmare prevenția și îngrijirea medicală adecvată devin extrem de importante.

Cu toate că, în general, oamenii se bazează doar pe medicina alopată, este foarte important să avem o abordare holistică a sănătății, care să includă atât medicina alopată, cât și remediile naturale. Pentru că fiecare are rolul său în funcție de nevoile individuale și de natura afecțiunii.

De asemenea, este întotdeauna recomandat să discutăm cu un medic sau un specialist înainte de a începe orice tratament nou, pentru a ne asigura că alegem cea mai bună opțiune pentru starea noastră de sănătate.

Aurelian Vasile: Pe leacurile băbești se bazează chiar și medicina

Există multe plante și metode naturale cu proprietăți vindecătoare, iar mulți oameni găsesc alinare în utilizarea acestora în combinație cu tratamentele medicale convenționale sau ca modalitate de prevenție.

Aurelian Vasile, expert naturopat, a explicat, în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, ce este naturopatia și cum ne putem menține sănătatea cu ajutorul plantelor.

„Naturopatia este o cale cât mai naturală de a ne menține corpul într-o fază homeostazică, adică cercetăm căile naturale, căile de programare naturale, astfel încât noi să ne menținem sănătatea naturală pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Pe leacurile băbești se bazează chiar și medicina. Deci au o relevanță legată de modul în care au fost dezvoltate, dar modul în care au fost promovate nu este exact așa cum au fost ele integrate de către bătrânii noștri în mediul de vindecare al satului, al cătunului. Dar pe ele am evoluat.

Deci s-a transmis o informație, s-a sintetizat într-un mediu mai academic și s-a dezvoltat mai departe. Acum naturopatia ia cadrul științific, ca și fitoterapia, devine științifică, modernă, și toate aceste plante sunt importante și relevante în viața noastră de zi cu zi.

Naturopatia cuprinde toate elementele, de la nutriție, intervenție în stilul de viață ajutorul plantelor, partea de lucru energetic cu corpul, mișcări energetice, acele mișcări de înviorare, tonifiere, flexibilitate, elasticitate.

Naturopatia înseamnă o intervenție în stilul de viață a persoanei respective, pe baza unei cauze sau unui eveniment, a unui simptom, în căutarea problemei respective acolo unde este cauza ei adevărată”, spune Aurelian Vasile.

Ce este naturopatia și ce afecțiuni poate trata

Naturopatia, o terapie alternativă centrată pe pacient ce folosește remediilor naturale pentru a încuraja vindecarea, se bazează pe elemente de bază ale unui stil de viață sănătos, precum:

 • importanța unei diete sănătoase,
 • folosirea apei proaspete curate,
 • expunerea la soare,
 • exercițiile fizice regulate
 • controlul stresului.

În naturopatie, scopul este de a educa persoana să aibă grijă de propria sănătate și sănătatea familiei sale, minimizând simptomele oricărei boli, susținând capacitatea organismului de a se vindeca și echilibrând corpul, astfel încât să existe mai puține șanse ca boala să apară în viitor.

O serie de terapii alternative sunt folosite pentru a sprijini procesul de vindecare. Acestea pot include sfaturi dietetice și pentru un stil de viață sănătos, recomandări de plante medicinale, homeopatie și terapii tactile, cum ar fi masajul, acupunctura sau terapia Bowen.

Scopul medicinei naturopate este de a trata întreaga persoană – minte, corp și spirit. De asemenea, naturopatia își propune să vindece cauzele profunde ale unei boli, nu doar să oprească simptomele.

Naturopatii au adesea succes în tratarea afecțiunilor cronice care nu răspund la tratamentele medicinei convenționale. Acestea pot include, dar nu se limitează la:

 • Alergii
 • Dureri de cap
 • Probleme de fertilitate
 • Probleme digestive
 • Obezitatea
 • Dezechilibre hormonale
 • Durere cronică

Naturopatii sunt capabili să răspundă nevoilor individuale ale pacienților și să dezvolte un plan de tratament care să includă suplimente alimentare, medicină pe bază de plante și dietă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel