Sari la conținut

Medic: Una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele. „Medicamentul primăverii” se găsește în piețe

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii și este de un real ajutor și în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută și sub denumirea de usturoiul ursului.

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism și poate fi folosită în diverse combinații alimentare. Virtuțile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele și sărurile din compoziția sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe la prețul de 20 de lei, însă poate fi găsită și în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulți beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe

beneficii leurdă
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acțiuni antivirale și antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiștii îl recomandă și persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului și a insuficienței biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a amețelilor și chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziți intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută și suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ și se obține prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate și puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obținut se strecoară și se bea imediat, scrie EVZ.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel