Sari la conținut

Scăpați de vergeturi doar cu ce găsiți prin bucătărie

Vergeturile apar, în general, după o variaţie rapidă a greutăţii (îngrăşare sau slăbire), în timpul sarcinii sau în perioada adolescenţei. La femei, acestea se observă mai ales în zona şoldurilor, a coapselor şi a sânilor, având o culoare roşie sau purpurie la început, după care culoarea devine albă, pală. Dacă doriţi să remediaţi această problemă până când începe sezonul de plajă, puteţi încerca mai multe „reţete” naturiste.

Aplicaţi local unt de cacao
Pentru a putea merge la plajă fără a avea grija unui aspect inestetic al pielii puteţi face masaj pe zonele afectate cu unt de cacao. Acesta este un remediu excelent mai ales pentru persoanele cu pielea mai închisă la culoare.
Uleiul de cocos este, de asemenea, un bun remediu împotriva vergeturilor. Îl puteţi folosi simplu sau combinat cu unt de cacao şi unt de shea.

Înfăşuraţi zona afectată cu frunze opărite
Iedera este de un real folos. Cel mai bun mod de folosire este sub formă de cataplasme. Măcinaţi planta până obţineţi o pulbere fină, amestecaţi cu apă pentru a-i conferi consistenţa unei paste, apoi aplicaţi direct pe zonele de piele afectate. Menţineţi aproximativ 15 minute, după care spălaţi cu apă călduţă.
O altă metodă pe care o puteţi folosi este să vă înfăşuraţi zona afectată de vergeturi cu frunze de iederă opărite în prealabil şi apoi aplicate. După această operaţiune vă puteţi înfăşura în folie de plastic (alimentară) circa trei-patru ore. Apoi aplicaţi ulei de cocos, pe care îl masaţi foarte bine.

Asiguraţi-vă un aport de vitamina E
Folosiţi vitamina E atât intern, cât şi extern. Aceasta este una dintre cele mai bune vitamine pentru piele, alături de vitamina C, pe care o puteţi consuma din surse naturale, precum pătrunjel, cătină, măceşe şi citrice.
Realizaţi zilnic un program de exerciţii fizice. Pe lângă tonifierea musculaturii, acesta are rolul de a conferi elasticitate pielii. În plus, o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale conferă sănătate pielii.
Utilizarea unui exfoliant (care poate fi chiar zaţul de cafea sau pur şi simplu sare grunjoasă) stimulează regenerarea mai rapidă a pielii şi eliminarea semnelor inestetice. Exfolierea se va face mai blând, numai după ce aţi făcut un duş scurt.

Cremă şi ulei pentru masaj
Dacă doriţi o cremă mai complexă pentru masaj, apelaţi la următoarea formulă: două linguriţe cu ceară de albine, o linguriţă cu vitamina E (ulei), trei linguri cu unt de cacao, o linguriţă cu ulei de măsline, o linguriţă cu ulei de in şi trei linguri cu gel de aloe pur şi proaspăt. Puneţi întregul amestec într-un vas la bain-marie şi încălziţi la foc mediu până când untul de cacao şi ceara de albine se topesc complet. La sfârşit, dacă doriţi, adăugaţi câteva picături de uleiuri esenţiale a căror aromă vă place foarte mult (trandafiri, portocale, lavandă, lemon grass, Patchouli, de exemplu). Depozitaţi într-un vas de sticlă, acoperit cu un capac.
În locul cremei mai puteţi folosi o combinaţie de uleiuri: patru linguri cu ulei de migdale, o lingură cu ulei de avocado, şapte picături de ulei de lavandă şi cinci picături de ulei de neroli.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel