joi, iunie 1, 2023

Vergeturile, acele linii fine roşatice din jurul abdomenului, de pe şoldurilor, de pe sâni sau de pe braţe, pot să apară încă de la pubertate, atât la fete cât şi la băieți, în timpul sarcinii sau ca urmare a creşterii excesive în greutate.

Conform celor mai recente studii, persoanele care au un deficit de siliciu la nivelul fibroblastelor nu au o producţie bună de colagen, care face pielea mai densă şi mai rezistentă, ajutând la repararea mai uşoară a imprefecţiunilor pielii, cum ar fi: cicatrici, vergeturi, pori deschişi etc.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...

Totodată, persoanele cu risc mare sunt cele vegetariene sau care consumă hrană hormonizată fast-food şi mezeluri, cele care au variaţii mari de greutate corporală şi care traumatizează pielea.

De aceea, pentru o piele sănătoasă şi hidratată se recomandă un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe, legume, lichide şi grăsimi sănătoase. În cazul bărbaţilor, dacă fac brusc vergeturi trebuie să solicite un consult dermatologic şi endocrinologic.

Medicii atrag atenţia că apariţia vergeturilor este determinată genetic şi hormonal, iar rezultatele terapeutice maxime apar la 6-12 luni de la tratament.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănă...

Hidratarea şi alimentaţia corectă, esenţiale în prevenţie

Pentru prevenirea apariţiei vergeturilor, hidratarea este foarte importantă, pentru că o piele hidratată este mai elastică şi are o capacitate mai mare de regenerare.

În ceea ce priveşte dieta, sunt indicate alimente bogate în proteine (ouă, lactate), zinc, vitamina A şi C (morcovi, citrice etc).

În plus, medicul spune că folosirea de creme emoliente ar trebui să fie o rutină indispensabilă în timpul sarcinii şi chiar al creşterii (adolescenţă); acestea nu pot preveni în totalitate vergeturile, dar cresc tonusul şi elasticitatea cutanată.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Cele mai bune soluţii naturale

1. Gelul de aloe vera (se masează pe pielea afectată de vergeturi şi, după aproximativ 15-20 de minute, se spală cu apă călduţă. Tratamentul trebuie repetat o dată la 2-3 zile)

2. Ulei de migdale (are efect nutritiv, regenerant şi de tonifiere a pielii)

3. Unt de cacao (se întinde ca o mască pe zona de tratat, fiind recomandat masajul circular, de jos în sus şi din interior spre exterior)

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private