vineri, august 19, 2022

Curățarea vaselor de sânge de colesterol și cheaguri. Sângele încărcat de toxine, plăcile de colesterol și cheagurile sunt un pericol imens pentru sănătate. Știm că aceste grave afecțiuni duc, de multe ori, la urgențe medicale, ca AVC sau infarct miocardic.

Vasele înfundate cauzează apariția a 9 din 10 boli cronice despre care se presupune că sunt incurabile.

Edemele, durerile de cap, amețelile, stare proastă, disconfort și lipsă de chef de viață sunt doar câteva din semnele care trebuie să vă pună pe gânduri.

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

Este deosebit de important să ne subțiem sângele. Să desfundăm vasele. Primul pas este scăderea în greutate. Și normalizarea colesterolului.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași Omega3, fibre, vitamine și minerale contribuie la un flux sanguin optim și la îndepărtarea toxinelor din sânge. O dietă scăzută în aceste substanțe nutritive esențiale poate duce la procese inflamatorii și la blocaje funcționale ale organelor. Vestea bună este că printr-o alimentație sănătoasă, ceva mai alcalină, și mișcare zilnică se poate ajunge destul de repede la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Iată principalele alimente benefice unui flux sanguin optim

Sucul de tulpini de țelină – bogat în vitamina K
Semințele crude
Ovăzul
Cerealele integrale
Citricele
Migdalele crude și semințele oleaginoase
Legumele cu frunze verzi
Cacaua
Ridichea neagră
Castraveții
Sparanghelul
Ardeiul roșu
Sucul de sfeclă
Somonul

Colesterolul este o grăsime care circulă prin sânge. Corpul are nevoie de colesterol, dar prea mult este extrem de periculos și atunci apar riscurile serioase de boli cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

Colesterolul este ținut în frâu de statine, medicamente folosite de milioane de oameni în întreaga lume. Statinele însă pot avea efecte secundare, inclusiv insuficiență hepatică, creșterea glucozei în sânge, apariția diabetului de tip doi și chiar pierderi de memorie, potrivit celebrei clinici americane Mayo.

Ce alternative la statine avem?

În primul rând, să citim bine etichetele. Este crucial să știm ce mâncăm. Fii foarte riguros cu hrana și nu consuma alimente ultraprocesate.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

Consumă fibre, ouă cu moderație, nu sări peste micul dejun și alege dimineața ovăz cu iaurt degresat. Astfel nu îți va crește nivelul colesterolului.

Redu grăsimile saturate, adică unt, carne grasă, piele de pui, smântână. De asemenea, produsele de patiserie, prăjelile. De exemplu, uleiul de palmier și cel de cocos sunt o alternativă sănătoasă, întrucât conțin grăsimi saturate, dar nu au colesterol.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

10 alimente care te ajută să ai un nivel bun de colesterol. Îl scad pe cel rău și îl cresc pe cel bun:

  • migdale
  • avocado
  • orz
  • fasole și linte
  • afine
  • ovăz

De asemenea, grijă mare la alcool! WebMd recomandă să beți alcool cu moderație și să consumați doar în timpul mesei, dacă vă știți cu probleme de colesterol.

Cantitatea este foarte importantă, de aceea ar fi recomandată o consultație cu un nutriționist care să vă ofere informații detaliate despre plusurile și minusurile alimentelor și băuturilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private