Schimbarea simplă din rutina zilnică care ar putea reduce semnificativ tensiunea arterială

Încercați să vă reduceți tensiunea arterială? Renunțați la sedentarism puțin câte puțin în fiecare zi și puteți vedea rezultate surprinzătoare, spun experții.

Noi cercetări dezvăluie că un stil de viață chiar mai puțin sedentar ar putea face minuni pentru sănătatea ta. Americanii își petrec aproape o treime din zi stând pe scaun – o statistică despre care se spune că este strâns legată de efectele negative asupra sănătății.

Unele studii au ajuns la concluzia că „mini-mișcările” pe parcursul zilei pot compensa efectele nocive ale statului pe scaun toată ziua, în timp ce altele raportează că doar 22 de minute de exercițiu zilnic ar putea fi cheia pentru a echilibra impactul stării prelungite.

Schimbarea simplă din rutina zilnică care ar putea reduce semnificativ tensiunea arterială

Cu toate acestea, acest nou studiu a găsit o altă modalitate de a reduce riscul: reduceți doar 30 de minute din timpul zilnic de ședere.

Publicat recent în JAMA Open Network, studiul a observat 283 de adulți în vârstă cu vârsta cuprinsă între 60 și 89 de ani, care au fost împărțiți în două grupuri, de intervenție și de control.

  • Grupul de control a participat la 10 sesiuni cu un antrenor de sănătate pentru a stabili obiective pentru o viață mai sănătoasă, care exclude exercițiile fizice sau obiceiurile sedentare.
  • Între timp, grupul de intervenție a fost tratat conform metodelor I-STAND: au participat la 10 sesiuni de coaching pentru sănătate, și-au stabilit obiective de reducere a statului în picioare și au primit un birou în picioare și un tracker de fitness care le-a amintit să ia pauze în timpul stării prelungite.
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Echipa de cercetare a descoperit că metodele de intervenție în șezut au fost „eficiente în reducerea timpului de ședere cu mai mult de o jumătate de oră pe zi” și a crescut timpul petrecut în picioare pe parcursul celor 6 luni de observație.

În medie, grupul de intervenție a redus timpul zilnic petrecut sedentar cu aproximativ 32 de minute, în timp ce grupul de control nu a experimentat nicio modificare a cantității de stat jos.

Cu toate acestea, rezultatele nu au îndeplinit obiectivele cercetătorilor de a reduce starea de ședere cu 2 ore pe zi, deși rezultatul secundar, și anume că tensiunea arterială a grupului de intervenție a fost redusă, a sugerat că modificări și mai mici ale obiceiurilor ar putea îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Cercetătorii au atribuit diferența notabilă a tensiunii arteriale recrutării „participanților cu risc crescut de hipertensiune arterială și au urmărit reducerea timpului de ședere, precum și reducerea stării prelungite”, au scris autorii studiului.

Ei au sugerat că, în populațiile cu un risc mai mare de apariție a bolilor cardiovasculare și a rezultatelor legate de sănătate, „mici modificări ale tiparelor de stat jos au fost suficiente pentru a-și îmbunătăți” tensiunea arterială.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

5 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia