joi, octombrie 6, 2022

Schimbări în tratamentul pacienților Covid. Anunțul ministrului Sănătății: „Vom scădea presiunea pe unitățile sanitare”.

A fost modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit Ministerului Sănătății, schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 a fost publicat în Monitorul Oficial. Conform modificărilor, medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cel mai vechi horoscop din lume. Numerolog: „...

Schimbări în tratamentul pacienților Covid. Anunțul ministrului Sănătății

Alexandru Rafila a explicat că bolnavii Covid se vor putea prezenta la centrele de evaluarea ambulatorie fără bilet de trimitere, în cazul confirmării infecției printr-un test antigen rapid.

„Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în centrele de evaluare ambulatorie fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Serviciile medicale acordate în aceste centre pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Această legumă reduce semnificativ ...

Proiectul de Hotărâre pentru completarea Capitolului XIV din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 permite operaționalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate.

E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scădea presiunea pe unitățile sanitare”, a precizat ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Rona Hartner face ASTA în fiecare dimineață: Este ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private