joi, august 11, 2022

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, un nume important în domeniul seismologiei, a analizat cutremurele ce au avut loc în ultima perioadă în România, făcând o predicție despre un cutremur cu magnitudinea de peste 7 ce va avea efecte puternice.

Deși sunt la mijlocul lunii ianuarie, în țară au avut loc deja 11 cutremure, cel mai puternic înregistrându-se pe data de 16 ianuarie la ora (ora României), produs în zona seismică Vrancea cu magnitudinea de 4.5 , la adâncimea de 145.813 kilometri.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

Prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a remarcat:

„Eu am spus că viitorul mare cutremur este în jur de 2040, adică un cutremur cu magnitudinea de peste 7 şi ceva. Din punctul meu de vedere nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată”, a spus prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu la Antena 3.

Magnitudinea cutremurului depinde de o multitudine de factori

‘Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală”, a spus astăzi prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

‘Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.’, a concluzionat profesorul Mărmureanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private