Sari la conținut

Se dau bani de la stat. Cine poate beneficia de 15.000 de lei

Se dau bani de la stat. Cine poate beneficia de 15.000 de lei.
Miercuri, 9 noiembrie, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că a pus în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Cum pot obține cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani 15.000 de lei și care sunt pașii pentru a accesa acest ajutor financiar.
Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranşe, sub forma unui voucher electronic – card, în valoare de 5.000 de lei şi a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei.
Cardul poate fi folosit pentru achiziţia tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă.

Se dau bani de la stat. Cine poate beneficia de 15.000 de lei

„Vești importante! Am publicat în consultare regulamentul programul social de creștere a natalității. Cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 și 45 de ani pot afla care sunt pașii pe care trebuie să-i facă pentru a obține ajutorul financiar de 15.000 de lei. Până la sfârșitul lunii, suntem pregătiți să primim deja dosarele!

Se pot înscrie în acest program social doar cuplurile și femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România și care vor desfășura procedurile pentru obținerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din țara noastră.
Mulțumesc pentru sprijin colegului Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii. De asemenea, apreciem eforturile depuse de colegii din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în frunte cu secretarul de stat Cristi Vasilcoiu.
Vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani, care au indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist”, a scris ministrul Muncii pe pagina de Facebook.

Dosarul va fi unul simplu și trebuie să conțină:

  •  o cerere tip;
  • copii ale actelor de identitate;
  • o declarație pe proprie răspundere;
  • documentul care conține dovada infertilității și indicația medicală pentru FIV;
  • adeverința care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
  • un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Solicitanții vor depune online dosarul complet, când vom anunța că primim dosarele, la adresa cresterenatalitate@mfamilie.gov.ro.
De asemenea, persoanele care nu pot trimite online documente, dosarele pot fi depuse fizic la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe, sub forma unui voucher electronic – card, în valoare de 5.000 de lei și a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei. Cardul poate fi folosit pentru achiziția tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă.
Sprijinul financiar va fi acordat pe principiul “primul venit – primul servit”, în ordinea transmiterii dosarelor. Până la finalul anului, avem fonduri pentru 2.500 de ajutoare, iar de anul viitor decontăm 10.000 astfel de proceduri.
Timp de zece zile, așteptăm orice sugestie cu privire la regulamentul programului. În această perioada, tinerii își pot pregăti dosarele, dar să nu le trimită încă la minister. Vom anunța din timp ziua în care deschidem depunerile documentelor pentru program.
Regulamentul programul a fost conceput cu un singur gând: să ajutăm cât mai mulți tineri să-și împlinească visul de a deveni părinți și să contribuim la creșterea natalității”, a transmis Gabriela Firea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel