joi, iunie 24, 2021

112. Ce urgență aveți? Astăzi, 11 februarie este sărbătorită Ziua Europeană a numărului de urgenţă 112. În România, sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, administrat de Serviciul de Telecomunicaţii

Speciale, a fost introdus în anul 2004.

Se împlinesc 16 ani  de la înfiinţarea Seriviciului 112 în România. 16 ani de când milioane de cetăţeni sună la un singur număr atunci când au nevoie de ajutor. Mereu le răspund operatorii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care, anul trecut, au preluat peste 11 milioane de apeluri. Sună la 112 doar când ai o adevărată urgenţă. Echipajele ajung la repede la tine dacă ai instalată pe telefon aplicaţia Apel 112.

112. Ce urgență aveți?”

De aici pornește totul. Putem spune că este acea voce pe care, într-o situație reală de urgență,

ne bizuim, ne încredem întru totul, pentru că știm că acești oameni, secundă de secundă sunt în spatele apelului 112, pentru noi…pentru siguranța noastră, pentru viața noastră.

Numiți și “Oamenii din spatele cortinei”, aceștia sunt cei care preiau apelurile 112 din partea cetățenilor și, în funcție de urgență, alertează echipaje de la pompieri, SMURD, ambulanță, poliție, jandarmerie.

Astăzi este ziua lor, a tuturor celor care vorbesc cu cei care apelează numărul unic de urgență 112.
La mulți ani!, scrie Serviciul de Ambulanță România într-o postare pe Facebook.

Ultimele stiri

Parteneri