Sari la conținut

Se limitează circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00? Vlad Voiculescu: „Nu putem exclude alte restricții!”

Se limitează circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00? Vlad Voiculescu: „Nu putem exclude alte restricții!”

În contextul creșterii numărului de noi infectări cu COVID-19, ministrul Sănătății ia în calcul o serie de noi măsuri de restricții împotriva covid. Surse guvernamentale spun că s-ar putea lua în calcul ca, după ora 22.00, să nu mai puteam ieși din locuințe decât pe baza declarației pe propria răspundere sau a legitimației de serviciu.

Se limitează circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00?

„Dacă lucrurile merg așa în continuare, nu putem exclude alte restricții. Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi, lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Atât testarea cât și raportarea ne arată o imagine a realității.

Consider că sunt mai mulți indicatori pentru imaginea reală. Însă indicatorul care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială este numărul de pacienți din secțiile de Terapie Intensivă. Și acest număr crește, a crescut în fiecare zi. Așa că apelul nostru e ca oamenii să respecte regulile și să se protejeze pe ei și pe ceilalți!”, a declarat Vlad Voiculescu.

Peste 1.000 de pacienți internați la ATI

Potrivit CNCAV, ultimele date arată că au fost înregistrate 2.280 cazuri noi, 63 decese, 1.098 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

761.631 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.280 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 sunt internate la ATI.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: