joi, martie 30, 2023

Sechele post Covid. Pacienții vindecați de Covid ajung, din nou, în spitale cu alte boli și unii dintre ei ajung să-și piardă viața. Conform unui studiu recent, citat de The Telegraph, aproximativ o treime dintre cei care au avut Covid se reinternează în primele cinci luni post Covid, iar unul din opt își pierde viața. 

Studiul realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) arată efecte devastatoare pe termen lung asupra pacienților Covid care au avut o formă severă a bolii. Mulți dintre aceștia au dezvoltat ulterior afecțiuni cardiace, diabet și boli cronice de ficat și rinichi.

Te-ar mai interesa: Tratamentele pentru obezitate, introduse de OMS pe...

Din 47.780 de pacienți externați din spitale în timpul primului val de infectări, 29,4% au fost internați din nou în decurs de 140 de zile și 12,3% dintre aceștia au murit.

Sechele post Covid

În urma descoperirilor, cercetătorii au cerut monitorizarea urgentă a persoanelor care au fost externate din spitale după ce s-au vindecat de Covid-19.

„Acesta este cel mai extins studiu asupra persoanelor externate din spital după ce fuseseră internate cu Covid-19. Oamenii pleacă acasă, le apar efecte pe termen lung și apoi se întorc (în spital) și mor. Vedem că aproape 30% sunt internați din nou și asta e foarte mult”, spune Kamlesh Khunti, autor al studiului și profesor în domeniul diabetului și medicinii vasculare la Universitatea din Leicester.

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

De asemenea, el a mai explicat că autoritățile trebuie să se pregătească mai bine pentru Covidul lung și să monitorizeze pacienții după externare.

Profesorul Khunti a transmis că echipa sa de cercetători a fost surprinsă de faptul că atât de mulți pacienți dezvoltă apoi probleme cardiace, de rinichi sau fica, precum și diabet. Acesta a mai precizat că încă nu este clar cum induce Covid-19 aceste boli, însă este important ca după externare pacienții să primească tratament preventiv.

Te-ar mai interesa: FDA a autorizat vânzarea fără reţetă medicală a un...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private