joi, martie 30, 2023

Specialiștii susțin că unele fructe, deși sunt sănătoase pentru majoritatea persoanelor, pot avea contraindicații când vine vorba despre anumite afecțiuni. În funcție de conținutul fiecărui aliment, acesta poate fi recomandat sau nerecomandat pentru anumite persoane, iar fructele nu sunt o excepție. Care este fructul interzis diabeticilor și care este motivul pentru care sănătatea lor poate fi în pericol?

Diabetul este o afecțiune complexă. Acesta se manifestă în fucție de fiecare persoană și organism, iar pacienții sunt responsabili să își găsească o rutină zilnică potrivită. Această rutină inlude alimentația, care este esențială pentru persoanele afectate de diabet. Unele alimente le sunt fie contraindicate, fie sunt sfătuiți să le consume în cantități moderate. Care este fructul interzis diabeticilor și de ce acesta este nerecomandat explică Denisa Zaharia, medic de familie, pentru Adevărul.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

„Bananele sunt bogate în fibre, potasiu şi magneziu şi conţin trei zaharuri naturale – glucoză, fructoză şi zaharoză – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici şi zahăr. Fructele proaspete şi coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanţă, în caz de efort fizic susţinut”, explică medicul de familie, potrivit Adevărul.

De ce sunt nerecomandate diabeticilor, deși au atâtea beneficii pentru sănătate?

„Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca creşterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate în potasiu ar trebui consumate cu moderaţie atunci când se iau beta-blocante. Prea mult potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcţionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu în exces ar putea fi fatal”, adaugă Denisa Zaharia, medic de familie, citată de Antena3.

Te-ar mai interesa: Rafila vrea reglementarea taxei clawback pentru a ...

Astfel, din cauza conținutului mare de potasiu, bananele pot fi periculoase pentru diabetici. În această circumstață, ele ar trebui consumate fie foarte rar, fie excluse din dietă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private