vineri, iunie 2, 2023

O alimentație echilibrată crește calitatea vieții şi previne sau ameliorează anumite boli, mai ales în cazul persoanelor trecute de vârsta de 65 de ani.

Organismul slăbește după o anumită vârstă, iar stomacul nu mai poate digera la fel de bine alimentele. De aceea, medicii susţin că trebuie susținut printr-o dietă echilibrată zi de zi.

Consumul de castraveți aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate și trebuie să fie incluși în dieta persoanelor în vârstă.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

Nutriționistul Evgheni Arzamastsev a dezvăluit de ce ar trebui să facă parte din meniul persoanelor aflate la bătrânețe. „Persoanele în vârstă au adesea atonie intestinală sau constipație asociată cu o dietă dezechilibrată și un stil de viață sedentar”, spune expertul.

Potrivit acestuia, consumul de fibre ajută la prevenirea acestor probleme. Castraveții (consumați cu tot cu coajă) sunt o sursă excelentă de fibre, care stimulează digestia și peristaltismul. Dr. Arzamastsev notează, de asemenea, că, odată cu castraveții, organismul primește apă, ceea ce este foarte important pentru persoanele în vârstă.

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

Consumul suficient de apă previne formarea de cheaguri de sânge periculoase. „Nu toate persoanele în vârstă beau suficiente lichide. Castraveții ajută la rezolvarea acestei probleme”, spune specialistul.

Beneficii multiple pentru sănătate

Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant. Dacă mănânci un castravele mediu, e ca și cum ai bea jumătate de pahar cu apă. Iar tot acest lichid îți va curăța rinichii și vezica urinară, va preveni formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare, potrivit doc.ro.

Te-ar mai interesa: SCANDAL ÎN SĂNĂTATE: Absolvenții cu note mici la R...

Castraveții trebuie consumați în special vara, atunci când organismul nostru are nevoie de mai multă hidratare.
Îi poți adăuga în salate, în sucuri și smoothie-uri, dar îi poți mânca și pe post de gustare, sub formă de bastonașe peste care adaugi 2-3 picături de lămâie.

Bogat în fibre, castravetele reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac. Substanțele din compoziția sa pot alcaliniza mediul din stomac, făcându-l mai puțin acid și reducând simptomele gastritei sau ulcerului gastric. În plus, castraveții pot trata și constipația, dacă sunt consumați regulat cruzi sau sub formă de suc.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Castraveții echilibrează nivelul glicemiei și simulează producția de insulină. Au un efect moderat și asupra tensiunii arteriale, pe care o pot menține în limite normale.

Nu în ultimul rând, castravetele are și efect antiseptic, în special pentru cavitatea bucală și tractul digestiv, unde elimină bacteriile dăunătoare. Dacă ați mâncat ceapă sau usturoi, puteți ronțăi un castravete, fiindcă va elimina parțial mirosul neplăcut.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

O veste care s-ar putea să vă bucure este că un consum regulat de castraveți vă poate ajuta să slăbiți.
Cruzi, murați sau sub formă de suc, vă vor tăia pofta de mâncare, vă vor hidrata și vor încuraja activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private