Sari la conținut

NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pentru sănătate coaja castraveților

NU decoji castraveții! Iată ce beneficii oferă pentru sănătate castraveții cu tot cu coajă. Ce trebuie să faci pentru a face coaja comestibilă: cum se curăță.

Cu toate că toți o consideră legumă, castravetele este de fapt un fruct. Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar la prevenirea unor afecțiuni.

Castraveții sunt săraci în calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, ceea ce îi face ideali pentru a promova hidratarea și a ajuta la pierderea în greutate.

Este folosit sub diverse forme, în diverse preparate, fie e consumat ca atare, fie e pus în salate, sandwich-uri, supe. Oricum ar fi, mulți dintre noi îl decojim și aruncăm cojile, fără să știm ce greșeală mare facem. Așa că, dacă ai decojit castravetele până acum, oprește-te.

Cojile de castravete sunt o sursă excelentă de fibre insolubile care trec ușor prin tractul digestiv și creează un volum fecal, ajutând și mai mult la ameliorarea constipației. Cojile de castravete au o valoare nutritivă excelentă și sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine.

Deci, deși credeam până acum că prin decojirea castraveților, de fapt, „îi curățăm”, aruncam la gunoi o mulțime de nutrienți, notează dcmedical.ro.

Straturile exterioare sau cojile mai multor fructe și legume sunt pline de nutrienți importanți pe care trebuie să-i includem în dieta noastră.

De ce să consumăm coaja

„În general, recomandăm consumul oricărui fruct cu coajă, deoarece conține fibre esențiale, care sunt indispensabile pentru organism.

Culoarea verde închis a cojii de castravete indică prezența antioxidanților în ea, care asigură nutriția.

În plus, aceste coji conțin destul de multe macro-nutrienți care contribuie la un organism sănătos”, spune dr. Rupali Datta, nutriționist din Delhi, notează publicația Food.

Cojile de castravete sunt o sursă excelentă de fibre insolubile care străbat cu ușurință tractul digestiv și creează un volum fecal, ajutând și mai mult la ameliorarea constipației.

Coaja și semințele sunt considerate părțile cele mai dense în nutrienți ale castravetelui. Acestea conțin beta-caroten, care este un antioxidant ce ajută la imunitate, la îngrijirea pielii și a ochilor.

Așadar, lăsați coaja așa cum este pentru a profita de beneficiile conținutului său de vitamina K. Vitamina K joacă un rol vital în activarea proteinelor de care organismul tău are nevoie pentru menținerea sănătății oaselor.

Cum spălăm corect castraveții

Cojile de castravete pot fi murdare și pline de pesticide, dar asta nu înseamnă, că nu pot fi consumate dacă sunt bine spălate sub jet de apă.

1. Asigură-te că speli castravetele de cel puțin 3-4 ori.

2. Înmuierea castraveților în puțină apă rece, cu sare, poate ajuta la curățarea lor în continuare.

3. Scoateți castraveții în 15-20 de minute, ștergeți-i cu un prosop de bucătărie uscat și depozitați-i într-un compartiment aerisit al frigiderului dumneavoastră.

4. Puneți puțin bicarbonat de sodiu în apă și țineți castraveții 20 de minute, apoi îi clătiți și îi ștergeți cu un prosop de hârtie.

5. Țineți castraveții o oră în apă cu oțet de vin, apoi îi spălați în  apă rece și îi ștergeți cu un prosop de hârtie.

Indiferent dacă sunt organici sau nu, spălarea bine a castraveților este o necesitate.

Trebuie neapărat să mâncați cojile de castraveți, cu excepția cazului în care acestea au un gust excesiv de amar.

Așadar, data viitoare când adăugați castraveți în salate, sandvișuri sau murături, asigurați-vă că, aceștia sunt decojiți, astfel încât să beneficiați de toate proprietățile pe care le are de oferit acest fruct suculent și verde.

Castraveții sunt foarte buni și sub formă de măști cosmeticem, zdrobiți și aplicați pe tenul curat. De asemenea, rondelele reci de castraveți aplicate pe pleoape fac minuni. Trebuie ținuți doar câteva minute pentru ca rezultatele să se vadă imediat.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: