miercuri, iunie 29, 2022

Secrete şocante din bucătăria restaurantelor. Ce nu trebuie să comanzi niciodată.

Ce ți-ar putea spune chelnerii dacă ar ști că nu li se poate întâmpla nimic? Ei bine, pentru început, ce să nu comanzi, ce se întâmplă cu adevărat în spatele ușilor batante ale bucătăriei și ce cred ei despre tine și sfaturile tale.

Folosind informatii din interiorul celor mai importante restaurante din lume, acordate de maeștri bucătari și somelieri, emisiunea „Good Morning America” şi revista americană Reader’s Digest s-au unit pentru a dezvălui secretele pe care niciun chelner nu le-ar spune clienţilor lor.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Secrete şocante din bucătăria restaurantelor

Toate trucurile sunt dezvăluite chiar din interior, de chelneri din diverse restaurante americane care admit că îşi înşeală clienţii.

De exemplu, un chelner a susţinut că i-ar spune unui client vegetarian că un anumit fel de mâncare nu conţine carne, indiferent dacă este sau nu adevărat, doar pentru a vinde produsul.

Laptele degresat este foarte rar lapte degresat. Foarte puţine restaurante, în afara celor Starbucks, folosesc lapte integral, lapte de 2 la sută grăsime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru că nu este deloc practic să ai atât de multe feluri de lapte, susţine un alt angajat.

Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...

Chiar şi la cele mai mai mari restaurante există secrete. La micul dejun, în 99 la sută din cazuri omleta este făcută din pudră şi nu din ouă proaspete.

O chelneriţă din Kansas a dezvăluit că după ora opt seara vinde numai cafea decafeinizată, pentru a nu fi nevoită să spele două cafetiere: „Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decafeinizată. Însă toate cănile au cafea fără cafeină„.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Şi, ceea ce este mai trist, până și produsele vândute copiilor sunt pe lista celor de la Reader’s Digest. O chelneriţă de la un recunoscut lanţ de restaurante spune: „Punem zahăr în produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahăr mai mult chiar şi în aluatul pentru pizza destinată copiilor”.

Ce nu trebuie să comanzi niciodată

Unele secrete îi fac chiar şi pe chelneri să fie atenţi atunci când merg să mănânce în oraş. „Acum, că am lucrat într-un restaurant, nu aş cere niciodată lămâie în băutură. Toţi ating lămâile. Nimeni nu le spală. Doar le curăţăm, le tăiem şi le aruncăm în pahare. Peştele este adus la restaurant de două ori pe săptămână, deci cel mai bine ar fi să fie comandat de marţi până vineri„, susţine un alt angajat.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

„La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede”, mai susţine un angajat.

La unele restaurante în salate este adăugat dressing cumpărat la borcan, deşi în meniu scrie că totul este făcut în bucătăria proprie.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

Mare atenție și când vine vorba de meniurile speciale. „La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede”, mai susţine un angajat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private