vineri, septembrie 30, 2022

Secretul dinților albi și strălucitori. Condimentul galben care îți albește dinții surprinzător de bine.

Turmericul, o rădăcina de culoare portocalie a fost folosită în bucătăria tradițională indiană de secole și este acum recunoscută pentru calitățile sale puternice de vindecare, inclusiv capacitatea de a lupta împotriva inflamației și de a ajuta la prevenirea anumitor boli.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Condimentul galben care îți albește dinții surprinzător de bine

Și acum, avem o utilizare complet nouă a condimentului, care poate părea altfel: albirea dinților.

Sănătatea bucală este complicată și, deși știm cu toții că dinții strălucitori și albi sunt esențiali pentru o față impecabilă, albitorii de dinți din comerț prezintă alte pericole pentru sănătatea ta orală și pot crește probabilitatea de a dezvolta probleme precum bolile gingiilor, gingivita, smalțul și cariile dentare și chiar retragerea gingiilor.

Din fericire pentru noi, turmericul este o alternativă complet naturală la substanțele chimice deranjante, care, în schimb, vă pot aduce beneficii sănătății bucale în mai multe moduri. Nu numai că turmericul îți va face dinții mai albi, dar te poate ajuta de fapt să previi bolile gingiilor și să reduci orice inflamație a gingiilor și a gurii.

Te-ar mai interesa: Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicații...

Secretul dinților albi și strălucitori

Unele studii sugerează că acest lucru ar putea fi din cauza principalului ingredient activ din turmeric – curcumina – care are proprietăți antiinflamatorii ce protejează împotriva bolilor gingiilor și a gingivitei, toate în același timp reducând acumularea de plăci și bacterii pe dinți și de-a lungul liniei gingiilor.

Alte studii sugerează că poate fi chiar o soluție naturală excelentă pentru durerea bucală asociată cu afecțiuni precum parodontita și cancerul oral.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Așa că, deși poate părea contraproductiv să freci o pudră portocalie strălucitoare pe dinții tăi pentru a-i face mai albi, te îndemnăm să încerci turmericul pentru albirea dinților, pentru că, funcționează! Nu numai că dinții vor fi albi și strălucitori, dar sănătatea dinților și a gurii tale va fi îmbunătățită în general.

Cum îţi albeşti dinţii pe loc cu un condiment pe care îl ai în casă

Turmeric pentru albirea dinților: REȚETĂ

Pentru a folosi turmericul pentru a vă albi dinții în siguranță, va trebui să evitați exagerarea. Procesul descris mai jos poate fi folosit în decurs de câteva zile și nu trebuie să îl repetați mai mult de o dată pe zi, deoarece acest lucru vă poate deteriora smalțul.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

Potrivit womansworld.com, există câteva moduri de a include turmericul în rutina d-voastră de îngrijire orală.

  • Primul este să vă faceți propriul tratament de albire folosind pudră de turmeric.Rețineți că turmericul este un condiment cu gust destul de puternic, așa că, dacă nu sunteți fan să aveți acel gust în gură, puteți încerca să adăugați niște ulei de mentă în pudra de turmeric.
  • O altă notă: pete de turmeric. Ai grijă la haine și ține cont că ar trebui să folosești o periuță de dinți proaspătă pentru a o aplica, deoarece perii se vor îngălbeni.

Pentru a-ți face propriul amestec de albire a dinților de turmeric:

  • Distribuie o cantitate mică, aproximativ un sfert de linguriță de pudră de turmeric
  • Adaugă uleiul de mentă, dacă vrei.
  • Asta este tot ce ai nevoie!
  • Periați-vă dinții ca de obicei cu pastă de dinți obișnuită, apoi cu o periuță de dinți umedă, scufundați-o ușor în amestecul de pudră.
  • Aplicați pudra umedă de turmeric pe dinți și gingii.
  • Lăsați-o să stea pe dinți timp de cinci până la zece minute, apoi clătiți bine cu apă caldă.
  • Spălați-vă din nou cu pastă de dinți și gata!

Dacă acest lucru nu sună atât de atrăgător, puteți folosi și produse comerciale pentru albirea dinților care conțin turmeric în ele. Există o mulțime de produse diferite pe care le puteți încerca, cum ar fi pastele de dinți infuzate cu turmeric sau pudrele pentru albirea dinților din turmeric făcute cu alte ingrediente.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private