Din cuprinsul articolului
Secretul longevității, divulgat de o italiancă. Unele preparate sunt considerate adevărate leacuri miraculoase. Este și cazul unei supe preparate după o rețetă care datează de secole, despre care se spune că este secretul centenarilor din Sardinia.
Sardinia, Italia, a fost identificată ca prima Blue Zone din lume. Longevitatea sardinienilor este adesea atribuită obiceiurilor lor alimentare.
O bucătăreasă a dezvăluit o rețetă simplă de supă care, potrivit spuselor ei, „te poate face să trăiești până la 100 de ani”.
Ce conține supa centenarilor?

Supa minestrone este promovată ca un exemplu clasic
Plină de gust și substanțe nutritive, această mâncare este un element de bază în alimentația unora dintre cei mai longevivi oameni din lume. Supa minestrone este promovată ca un exemplu clasic de preparat inspirat din Zonele Albastre, despre care specialiștii spun că ar trebui consumată mai des.
Zonele Albastre sunt regiuni ale lumii unde oamenii trăiesc semnificativ mai mult și suferă de mai puține boli cronice.
Site-ul Blue Zones LLC detaliază modul în care dieta tradițională sardiniană este bogată în alimente neprocesate precum cerealele integrale, leguminoasele și legumele.
„Dieta sardiniană clasică constă în pâine din cereale integrale, fasole, legume de grădină, fructe și, în unele părți ale insulei, ulei de mastic. Sardinienii au tradiția de a consuma brânză pecorino, provenită de la oi hrănite cu iarbă, bogată în acizi grași omega-3. Carnea este consumată de obicei doar duminica și în timpul sărbătorilor”.
Dan Buettner, fondatorul Blue Zones LLC, a inclus supa minestrone în cartea sa de bucate drept un exemplu excelent de mâncare sardiniană, datorită conținutului bogat în fasole, linte și legume, și pentru că „ajută la reducerea inflamațiilor și întărește sistemul imunitar”.
Ayeh Manfre, cunoscută pentru canalul ei Cooking With Ayeh, susține că această supă te va „face să trăiești până la 100 de ani”.
Ingrediente pentru supa minestrone
- Ulei de măsline
- Ceapă
- Morcov
- Țelină
- Foi de dafin
- Usturoi
- Pastă de roșii
- Cartof
- Linte uscată
- Supă de legume
- Parmezan
- Fasole cannellini (la conservă)
- Pastina (paste mici)
- Spanac
Ayeh: Aceasta este supa mea italiană minestrone
„Aceasta este supa mea italiană minestrone și te va face să trăiești până la 100 de ani. Începeți prin a căli ceapa, morcovii și țelina cu sare și câteva foi de dafin. Adăugați usturoiul, pasta de roșii și lăsați-le să se gătească bine. Puneți un cartof tăiat cuburi, niște linte uscată, supă de legume și o coajă de parmezan pentru un plus de savoare. Adăugați o conservă de fasole, iar cheia unei supe minestrone reușite este să pasați două căni din compoziție, pentru că astfel devine cremoasă. La final, adăugați pastina preferată și puțin spanac”.
Pentru un plus de gust, Ayeh a adăugat, la final, un fir generos de ulei de măsline.