miercuri, mai 31, 2023

Colesterolul este un lipid, având la bază sterol, identificat în membrana celulară și în țesuturile organismului și transportat în sânge. Colesterolul are un rol important în organism, numeroase procese biochimice avându-l drept precursor. Hiperproducerea de colesterol (cel din lipoproteine de mică densitate) este asociată cu afecțiuni vasculare: accidente vasculare cerebrale, cardiace, oculare ș.a., periclitante pentru viață, potrivit wikipedia.org.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...


Lidia Fecioru a dezvăluit secretul unui corp fără colesterol rău

Colesterolul mărit este o problemă majoră care amplifică și declanșează și amplifică afecțiuni de care nu le cunoști. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit secretul unui corp fără colesterol. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Lidia Fecioru a prezentat leacul pentru scăderea colesterolului și pentru creșterea imunitășii, susține RomâniaTV.

Arma este la voi în bucătărie

Rețetă de la Lidia Fecioru: usturoiul este una dintre cele mai puternice „arme”

„Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore. Usturoiul nu trebuie ars, ci doar prăjit în propriul suc. Poate fi mâncat în orice moment al zilei, timp de o lună de zile.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Printre beneficiile pe care le aduce se numără: creșterea imunității, îmbunătățirea calității sângelui, scade colesterolul. Iar schimbările sunt resimtite din plin”, asigură bioenergoterapeutul.

Așadar, usturoiul este una dintre cele mai puternice „arme” pe care le putem avea pentru sustinerea sistemului imunitar. Multi specialisti il numesc cel mai puternic antibiotic natural si ii compara deseori efectele cu cele ale penicilinei.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Usturoiul combate eficient afectiunile tractului respirator

Așadar, nu este o noutate ca usturoiul combate eficient afectiunile tractului respirator si ca fortifica imunitatea. Insa are si multe alte beneficii, pe care probabil ca nu le banuiai. Iti dezvaluim noi astazi cateva dintre ele.

 • Usturoiul previne afectiunile cardiovasculare
 • Usturoiul regleaza tranzitul intestinal
 • Usturoiul previne cancerul si vindeca infectiile cu streptococi
 • Usturoiul este util si in anumite afectiuni genitale feminine
 • Usturoiul este eficient impotriva acneei si caderii parului
 • Usturoiul ajuta la prevenirea racelilor si gripei

Colesterolul este necesar pentru:

 • menținerea integrității celulare; de asemenea are rol în reglarea vâscozității fluidelor celulare (sînge). Datorită grupării hidroxil, interacționează cu restul fosfat al membranei celulare, iar steroizii cu moleculă mare și lanțul hidrocarburic sunt introduse în membrană.
 • sinteza bilei (acizi biliari)
 • metabolismul vitaminelor liposolubile: A, D, K, E; este precursor major al vitaminei D.
 • precursor al reacțiilor de sinteză a
 • hormonilor steroidici (cortisol și aldosteronă în glandele suprarenale)
 • hormonilor sexuali progesteron, estrogen și testosteron.
 • intervine la nivelul sinapselor nervilor;
 • intervine în sistemul imunitar, inclusiv împotriva cancerului.

Recent colesterolul a făcut obiectul unui studiu desfășurat în 2001 de Haines, experiment care a scos la iveală faptul că ar reduce permeabilitatea pentru ionii de sodiu și protonilor.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private