Sari la conținut

Știai că legumele și fructele pot înlocui cu succes pâinea? Uite care sunt acelea

Pâinea este un aliment esenţial pentru dieta oamenilor, însă este considerată dușmanul de temut pentru cei care doresc să slăbească.

De cele mai multe ori, cei care vor să slăbească consideră că pâinea îngraşă, iar glutenul folosit la produsele de panificaţie nu are nici el o „reputaţie” prea bună, scrie Daily Mail.

Știai că unele legume și fructe pot înlocui cu succes pâinea? Uite care sunt acelea

Iată câteva alternative delicioase la pâine care vă pot ajuta în două moduri: să scăpați de dependența de pâine și să scădeți în greutate în același timp:

Roșii
Dacă dorești să ai parte de un sandvișul sănătos, înlocuiește cele două felii de pâine cu două felii de roșii. Nu numai că vei avea parte de aceeași aromă, ci și de ceva care nu te va îngrășa!

Castraveți
Castraveții pot fi folosiți într-o varietate de moduri pentru a face un sandviș cu legume fără pâine. Puteți face mini sandvișuri cu brânză, măsline și roșii. Sau puteți folosi felii de castraveți (subțiri) și să înfășurați umpluturile în ele. Sărac în calorii și bogat în fibre dietetice, aceasta este modalitatea perfectă de a gusta un sandviș.

Citeste si:

Cartofi
Chiar dacă conținutul de carbohidrați din cartofi este mare, folosirea cartofilor în loc de pâine este o opțiune mai bună, deoarece aceștia conțin carbohidrați complecși care sunt potriviți pentru cei care urmează un regim intens de antrenament cardio.

Acest lucru se datorează faptului că, după un antrenament cardio, corpul nostru tânjește după carbohidrați mai mult decât orice alt nutrient, iar pâinea nu este alegerea ideală datorită prezenței făinii rafinate – care se găsește și în majoritatea pâinii multicereale.

Ardei gras
Ne place să adăugăm culoare salatelor noastre. Și mai bine de atât e un sandviș colorat. Puteți pe grătar ardeiul gras și adăugați brânză, măsline și salată verde în mijloc pentru a avea parte de un răsfăț!

Vinete
Știm că acestea sunt de obicei gătite sub formă de salată de vinete. Însă un alt mod delicios de a adăuga această legumă bogată în dieta dumneavoastră este înlocuirea pâinii cu felii subțiri de vinete la grătar. Puteți adăuga ardei gras, brânză, cartofi pentru a avea parte de o gustare sănătoasă.

Roșiile pot înlocui pâinea

Salata
Puteți folosi o varietate de salată verde pentru a face împachetări. Acestea pot fi romaine, iceberg, frunză verde, frunză roșie etc. Acestea pot fi folosite deoarece au frunze mari suficient pentru a le folosi în locul pâinii. Puteți adăuga umpluturile preferate, cum ar fi brânză, măsline, roșii cherry pentru a face un wrap delicios, care nu numai că vă va sătura, ci vă va satisface și „foamea de pâine”.

Dovlecel
Dovleceii sunt bogati in antioxidanti si au un IG si calorii reduse in acelasi timp! Puteți folosi dovlecel galben sau verde pentru a face sandvișul sau burgerul să arate colorat. Puneți felii de dovlecel la grătar și adăugați roșii și vinete pentru a vă pregăti propriul sandviș curcubeu.

Mere
Cea mai bună alternativă, bogată în carbohidrați, sunt merele! Puteți, de asemenea, să trișați puțin aici. Adăugați unt de arahide și nuci între două felii de măr și mâncați-le ca o gustare la prânz.

Ananas
Deși unii dintre noi detestă ananasul pe pizza, feliile de ananas sunt niște înlocuitori delicioși ai pâinii. În privința sandvișurilor cu fructe, există o mulțime de trucuri pe care le puteți încerca. Puneți pe grătar feliile de ananas cu zahăr brun deasupra și adăugați ierburi precum rozmarinul și feniculul în mijlocul sandvișului pentru a-l transforma într-o gustare bogată în antioxidanți.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.