marți, mai 30, 2023

Șeful OMS, avertisment: „Această pandemie este departe de a se termina. Și nu se va încheia nicăieri dacă nu se va încheia pretutindeni”.

Pandemia este departe de a se termina, a insistat liderul OMS miercuri, la doi ani după ce a folosit pentru prima dată termenul pentru a trezi lumea la amenințarea emergentă a COVID-19.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris pentru prima dată COVID-19 ca fiind o pandemie pe 11 martie 2020.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

După doi ani, el a deplâns modul în care virusul încă evoluează și crește în unele părți ale lumii. OMS a declarat o urgență de sănătate publică de interes internațional, cel mai înalt nivel de alarmă din reglementările agenției de sănătate a ONU, la 30 ianuarie 2020, când, în afara Chinei, au fost raportate mai puțin de 100 de cazuri și niciun deces.

Cu toate acestea, a fost nevoie de utilizarea cuvântului pandemie timp de șase săptămâni, pentru a determina mai multe țări să la acțiune.

Șeful OMS, avertisment: „Această pandemie este departe de a se termina”

„Doi ani mai târziu, peste șase milioane de oameni au murit”, a declarat Tedros într-o conferință de presă în Elveția.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Aproape 444 de milioane de cazuri au fost înregistrate în cei doi ani.

„Vinerea aceasta se vor împlini doi ani de când am spus că răspândirea COVID-19 în întreaga lume ar putea fi calificată drept pandemie”, a amintit medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit timesofisrael.com.

„Deşi numărul cazurilor de infectare şi al deceselor este în scădere, „această pandemie este departe de a se termina şi nu se va încheia nicăieri dacă nu se va încheia pretutindeni”, a subliniat directorul organizaţiei.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

OMS a observat o creştere foarte puternică în regiunea Pacificului de Vest, deşi la nivel global numărul de noi cazuri de infectare şi decese a scăzut cu 5%, respectiv 8%, potrivit raportului epidemiologic săptămânal.

„Virusul continuă să evolueze şi continuăm să ne confruntăm cu obstacole majore în distribuţia vaccinurilor, a testelor şi tratamentelor oriunde sunt necesare”, a insistat Tedros Ghebreyesus.

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

Testele sunt o sursă de îngrijorare pentru OMS, directorul acesteia remarcând că „mai multe ţări şi-au redus drastic testele”. „Acest lucru ne împiedică să vedem unde se găseşte virusul, cum se răspândeşte şi cum evoluează”, a avertizat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private