sâmbătă, iunie 25, 2022

Declarație OMS. Posibilitatea ca pandemia COVID-19 să fie pusă sub control până la sfârşitul acestui an există, dar lumea ”riscă tot mai mult să o irosească” din cauza percepţiei greşite date de cazurile uşoare de boală şi a ratei reduse a vaccinării în multe ţări care creează condiţii favorabile apariţiei unor noi variante ale coronavirusului, a avertizat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit agenţiei EFE.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

Numărul ridicat de cazuri uşoare de boală în ţările cu rate ridicate de vaccinare ”impulsionează ideea falsă că pandemia s-a terminat”, a atenţionat Tedros la o reuniune internaţională pe tema COVID-19.

116 ţări riscă să nu atingă obiectivul global de vaccinare

Acestei idei i se adaugă situaţii foarte diferite în ţări unde nivelurile vaccinării şi testării sunt încă foarte joase, ”ceea ce creează condiţii ideale pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a explicat el.

Tedros a amintit în acest context că 116 ţări riscă să nu atingă obiectivul global de vaccinare anti-COVID-19 a 70% din populaţie până la jumătatea anului în curs. El a cerut comunităţii internaţionale, în special statelor dezvoltate, să doneze anul acesta 16 miliarde de dolari pentru ”Acceleratorul ACT”, programul prin care OMS şi alte organizaţii susţin distribuirea de vaccinuri, tratamente, teste şi alte instrumente împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Directorul general al OMS a cerut şi măsuri pentru ca ţările în dezvoltare să beneficieze mai mult de vaccinurile ARN mesager (precum Pfizer şi Moderna), care s-au dovedit în mod special eficiente în combaterea COVID-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private