Categories: Stil de viaţă

Semințele care ajută la pierderea grăsimii abdominale. Adaugă-le și tu în dietă!

Semințele care ajută la pierderea grăsimii abdominale. Pierderea grăsimii abdominale poate fi o călătorie provocatoare, dar știați că anumite semințe pot fi incredibil de benefice pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de slăbire?

Iată, în cele ce urmează, trei semințe puternice care pot ajuta la pierderea acelei grăsimi încăpățânate pe burtă.

Sursa foto: Doctorul Zilei

Semințele de chia

Primele de pe listă sunt semințele de chia. Aceste semințe minuscule oferă un boost nutritiv! Semințele de chia sunt bogate în fibre, ceea ce te ajută să te simți plin și mulțumit pentru mai mult timp, reducând aportul total de calorii.

Semințele de chia conțin și acizi grași omega-3, care pot ajuta la reducerea inflamației și susțin un metabolism sănătos.

Mulți experți în sănătate cred că semințele de chia pot ajuta la scăderea în greutate. Fibra sa solubilă absoarbe cantități mari de apă și se extinde în stomac, ceea ce ar trebui să mărească sațietatea și să încetinească absorbția alimentelor.

Mai multe studii au examinat glucomananul din fibrele solubile, care funcționează într-un mod similar, arătând că poate duce la pierderea în greutate. De asemenea, proteina din semințele de chia ar putea ajuta la reducerea poftei de mâncare și a consumului de alimente.

Sunt studii care au constatat că, consumul de semințe de chia la micul dejun a crescut sațietatea și a redus consumul de alimente, pe termen scurt.

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Semințe de in

Semințele de in sunt o altă alegere excelentă pentru reducerea grăsimii din burtă. Semințele de in sunt încărcate cu fibre solubile, care ajută digestia și promovează o senzație de sațietate. Sunt o sursă de lignani, care au fost asociate cu grăsimea corporală redusă.

Semințele de in măcinate sunt o variantă ideală dacă dorești să slăbești. Uleiul de semințe de in oxidează și conține cantități mari de grăsimi nesaturate.

Atunci când mâncăm semințe de in măcinate, suntem cuprinși de o senzație de sațietate. În plus, acestea ne reglează organismul și ne oferă substanțele nutritive de care avem nevoie.

Semințele de in măcinate au proprietăți ce le fac să fie un aliment ideal dacă dorim să slăbim, în mare parte grație conținutului lor de elemente care ard grăsimile, de fibre care ne dau o senzație de sațietate și de acizi grași Omega-3. Aceste semințe ne vor ajuta să digerăm grăsimile mai ușor și să le eliminăm imediat pe cele nocive.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt o sursă bună de proteine, care pot ajuta la menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Conținutul de fibre din semințele de dovleac vă face să vă simțiți sătuli, reducând nevoia de a gusta mâncare nesănătoasă.

Semințele de dovleac garantează sațietatea și optimizează tranzitul intestinal datorită conținutului ridicat de fibre dietetice. Acesta este un avantaj real pentru dieta de slăbire. Acțiunea sa benefică pentru digestie este un mare ajutor pentru organism.

Acesta din urmă reușește acum să distribuie bine nutrienții și, prin urmare, printre altele, răspunde favorabil dietei de slăbire. Problemele cu metabolismul lent sunt foarte frecvente și relația de prietenie a acestuia din urmă cu creșterea în greutate este bine cunoscută.

Seleniul și zincul din semințele de dovleac corectează hipotiroidismul, care este adesea responsabil pentru un metabolism lent. Dieta de slăbire este astfel mai eficientă, iar pierderea în greutate este mai iminentă.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

3 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

4 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

5 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică