Sari la conținut

Semințele miraculoase care fac minuni în răceli. Te scapă de constipație, balonare și dureri abdominale

remedii naturiste esențiale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
remedii naturale

Anasonul, o plantă originară din zona mediteraneană are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Mai exact, ceaiul de anason este un real remediu natural care are efecte benefice în problemele gastro-intestinale, balonare, dureri abdominale, elimină constipația, ameliorează stările gripale și răcelile.

Specialiștii spun că anasonul are proprietăți antivirale, antibacteriene. În plus, este un real antioxidant și antiinflamator. Anetolul este ingredientul cel mai activ din punct de vedere medicinal al anasonului. Acesta se găsește în semințele plantei.

Iată care sunt beneficiile anasonului:

  • Este bun și pentru copiii mici când au colici sau când tușesc.
  • Proprietățile anasonului ajută la stimularea secreției laptelui matern.
  • Adjuvant în stări gripale, în răceli, contribuie la eliminarea mucusului în răceli. Explicația este aceea că anasonul conține cantități mari de antioxidanți care stimulează imunitatea și reduce riscul de infecție sau de boală. Mai mult, sunt studii care arată că anasonul previne recurența afecțiunilor virale.
  • Ceaiul din semințe de anason este benefic pentru inimă, menține circulația la nivel optim.
  • Ameliorează simptomele de menopauză.
  • Tratează insomnia și alte tulburări de somn, având un efect calmant asupra organismului.
  • Ameliorează infecțiile pielii deoarece are proprietăți antifungice.
  • Menține sănătatea oaselor. Fiind bogat în calciu contribuie la sănătatea oaselor și previne dezvoltarea osteoporozei.
  • Semințele de anason pot reduce simptomele depresiei, cel puțin așa susțin unele studii.
  • Protejează împotriva ulcerului la stomac. Sunt studii care susțin că ceaiul de anason este un adjuvant care reduce simptomele ulcerului la stomac și în același timp poate ține boala la distanță.
  • Anasonul are și un puternic rol antibacterian. Mai exact, anetolul poate preveni creșterea bacteriilor Escherichia coli și Staphylococcus aureus. E. coli, spune specialiștii.
  • Echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Mai exact, sunt cercetători care susțin că anetolul, ingredientul activ din semințele de anason poate menține un nivel constant, echilibrat al zahărului din sânge dar pacientul trebuie să mențină o dietă sănătoasă.
  • Reduce inflamația care pe termen lung este asociată cu dezvoltarea unor afecțiuni grave precum: bolile de inimă, cancerul, diabetul zaharat.
  • Anasonul are proprietăți și efecte antispastice, de aceea este bun atunci când se dorește ameliorarea balonării și a crampelor abdominale.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel