Sari la conținut

Semințele care distrug cancerul. Abundă în minerale și vitamine

Semințele care fac minuni în organismul cu celule canceroase. Proprietățile benefice ale acestor semințe au fost dovedite științific. La fel, și uleiul presat la rece din aceste semințe este la fel de binefăcător.

Semințele de dovleac sunt o valoroasă sursă de vitamine și minerale, atât de necesare unei stări bune de sănătate. Se pot consuma atât crude, cât și prăjite sau coapte, ca gustare, presărate în salate sau adăugate în smoothie-uri. Proprietățile semințelor de dovleac sunt uluitoare:

  • Previn bolile de inimă
  • Previn insomniile
  • Te ajută să ai un somn odihnitor
  • Reglează glicemia
  • Previn diabetul

Semințele de dovleac reprezintă o sursă completă de proteine, conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali. Mai mult, abundă în fibre și cantități impresionante de minerale de care ai nevoie pentru un organism sănătos.

Semințele de dovleac sunt, de asemenea, bogate în acizi grași nesaturați, sănătoși. Uleiul de semințe de dovleac are și el o mulțime de proprietăți antioxidante, care fac minuni în organism: scad tensiunea arterială crescută, previn bolile de inimă și îmbunătățesc sănătatea vezicii urinare. Există dovezi că acest ulei combate căderea părului.

Așadar, semințele de dovleac reprezintă o sursă importantă de minerale, acizi grași, antioxidanți, vitamine și aminoacizi.

Dacă veți consuma semințe de dovleac zilnic, veți beneficia de o sursă bună și naturală de energie. Potrivit Ministerului Agriculturii din SUA, 28 g semințe de dovleac (fără coajă) conțin 126 de kilocalorii, 15 g carbohidrați și 5.5 g de grăsime. Comparativ cu alte semințe, cele de dovleac au un conținut bogat de carbohidrați, adică dublu față de semințele de floarea soarelui, susan sau in. Dacă țineți o dietă keto, puteți consuma semințe de dovleac, dar grijă mare la cantitate!

28 g semințe de dovleac au un indice glicemic (IG) de 10.

Cel mai important avantaj al consumului de semințe prăjite sau coapte de dovleac este nivelul crescut de micronutrienți. De exemplu, 28 g semințe de dovleac reprezintă echivalentul a 2.9 mg Zinc, 19% din aportul zilnic recomandat unui adult. Mai mult, aceeași cantitate vine cu 74 mg Magneziu (19% din aportul zilnic recomandat), 260 mg potasiu (7% din aportul zilnic recomandat) și 0.2 mg de cupru (10% din aportul zilnic recomandat).

Dacă aveți carență de fier, vă va face foarte bine să consumați semințe de dovleac crude, întrucât datele specialiștilor ne indică un conținut de 2.7 mg Fier la 28 g semințe crude, 14% din necesarul zilnic recomandat.

Semințele de dovleac mai conțin urme de vitamina A, C și câteva din complexul B-urilor.

Dacă le veți consuma în mod regulat, veți beneficia de o sursă bună și naturală de proteină. 2 linguri cu semințe de dovleac reprezintă 5.6 g proteină, 10% din necesarul zilnic al unui adult.

Combat bolile parazitare și sunt bune în problemele prostatei. Dar foarte important, semințele de dovleac conțin un număr atât de mare de antioxidanți, încât ajută la prevenirea cancerului. Fitoestrogenii pe care îi conțin aceste semințe stopează răspândirea celulelor canceroase în cancerul mamar la femeile ajunse la menopauză. Însă este nevoie de mai multe studii pentru a fi exploatat potențialul uriaș al folosirii semințelor de dovleac în prevenirea și tratamentul cancerului de sân.

Alte studii efectuate pe animale arată că extractele din semințele de dovleac, alături de cele din ghimbir pot ajuta la diminuarea efectelor chimioterapiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel