miercuri, mai 25, 2022

Semne de cancer ovarian: simptome pe care trebuie să le iei în seamă. Mare atenție până nu e prea târziu!

Cancerul se poate manifesta sub diferite forme. Asigurați-vă că cunoașteți semnele pentru a o combate eficient.

Pe 8 mai a fost marcată, anual, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului ovarian, cu scopul de a lansa, la nivel mondial, un îndemn de solidaritate pentru a preveni şi a învinge această maladie, care uneori poate ucide, dar şi de a intensifica informarea populaţiei.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: ai pielea palida sau pistrui? ...

Cancerul ovarian este o boală majoră, responsabilă pentru aproximativ 140.000 de decese la nivel mondial în fiecare an. Cu toate acestea, asemenea multor alte afecţiuni ginecologice, cancerul ovarian nu este o boală deosebit de bine înţeleasă, în special în unele regiuni în curs de dezvoltare.

Din acest motiv, notează site-ul daysoftheyear.com, ONG-ul Target Ovarian Cancer a creat #WorldOvarianCancerDay, o iniţiativă globală destinată evidenţierii situaţiei dificile a femeilor care suferă de această afecţiune şi a le oferi speranţă.

Creșterea tumorilor în ovare poate duce la cancer ovarian. Deși este adevărat că adesea cancerul nu prezintă niciun simptom în stadiul incipient, este, de asemenea, adevărat că anumite semne subtile ar putea sugera o problemă de bază.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: cum putem duce o viață lipsită ...

Semne de cancer ovarian: simptome pe care trebuie să le iei în seamă. Mare atenție până nu e prea târziu!

Prin urmare, este important să fii vigilent în orice moment. Semne de cancer ovarian Iată câteva semne de avertizare ale cancerului ovarian la care trebuie să fiți atenți:

1. Alterarea funcției vezicii urinare: Funcția vezicii urinare poate spune multe despre sănătatea ta. Dacă ați experimentat o schimbare bruscă a simptomelor urinare, cum ar fi nevoia frecventă și urgentă de a urina, presiunea dureroasă a vezicii urinare etc., consultați un profesionist din domeniul sănătății, deoarece ar putea fi un semn al cancerului ovarian.

Te-ar mai interesa: Țiuitul în urechi pare să fie legat de o funcție C...

2. Constipație: Acest simptom este trecut cu vederea, dar știați că constipația ar putea sugera cancerul ovarian? Acest cancer vă poate afecta mișcările intestinale și poate provoca probleme gastro-intestinale.

3. Balonare: Senzația prelungită de plinătate sau umflare în burtă ar putea fi un semn al cancerului ovarian și nu trebuie trecută cu vederea.

4. Dureri recurente: Cancerul ovarian poate provoca, de asemenea, dureri prelungite sau recurente în abdomen, pelvis și abdomenul inferior. Dacă ați întâmpinat astfel de probleme, consultați imediat medicul dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii de sarcina...

5. Relații sexuale dureroase: Sexul este menit să fie o experiență plăcută. Dar dacă fiecare act sexual începe să fie afectat de durere, ar putea fi timpul să vă faceți un screening pentru cancer ovarian sau orice alte probleme de sănătate subiacente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private