Semne de tumoră cerebrală: cele mai comune fapte pe care ar trebui să le cunoașteți

Semne de tumoră cerebrală: cele mai comune fapte pe care ar trebui să le cunoașteți.

Chiar dacă o tumoră pe creier sună ca o situație care pune viața în pericol, dacă este identificată bine la timp, poate fi îngrijită și tratată cu ușurință. Medicii spun că multe tipuri de tumori pot crește în creierul nostru. Unele sunt necanceroase sau benigne, în timp ce altele pot fi maligne și pun viața în pericol.

Creșterea unei tumori variază în general în funcție de locație și de modul în care aceasta afectează funcționarea sistemului nervos. Meningiomul este cea mai frecventă tumoare cerebrală, care reprezintă aproximativ 30% dintre acestea.

Semne de tumoră cerebrală: cele mai comune fapte pe care ar trebui să le cunoașteți

Iată câteva fapte importante pe care trebuie să le știi despre tumorile cerebrale:

1. Meningiomul poate crește oriunde în creier: Tumorile provin din celulele din creier și măduva spinării. Provoacă inflamație și umflături atunci când sunt apăsate împotriva creierului și a altor părți ale craniului. Provoacă dureri de cap severe, greață și vărsături.

2. Simptomele depind de dimensiunea și localizarea tumorii: Simptomele meningioamelor depind de dimensiune și poziție, deoarece pot bloca fluxul de lichid cefalorahidian, ceea ce duce la pierderea memoriei. În afară de durerile de cap, acestea provoacă și probleme de vedere.

3. Diagnosticul poate fi incidental: Există momente când diagnosticul de meningiom poate fi făcut atunci când medicul căuta o altă afecțiune care efectuează RMN sau CT. În funcție de rezultatele mai multor analize, medicul poate afla dacă tumora necesită sau nu o intervenție chirurgicală imediată.

4. În cea mai mare parte, meningiomul nu se răspândește: Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, meningiomul, chiar dacă este mare, este benign și nu se răspândește în alte părți ale corpului.

5. Meningiomul poate să nu necesite intervenție chirurgicală: Dacă meningiomul este mic și inofensiv, nu este necesară intervenția chirurgicală, dar în caz contrar, medicii efectuează o craniotomie pentru îndepărtarea tumorii.

Cu toate acestea, există mai multe tehnici noi în chirurgia tumorilor cerebrale, chiar și pentru tumorile localizate adânc în craniu, iar unele dintre acestea sunt mai puțin invazive. Una dintre proceduri implică un tub asistat de cameră care mișcă ușor țesutul cerebral deoparte, astfel încât chirurgii să poată ajunge la tumoră cu mai puține tăieturi, astfel încât pacienții să se poată recupera mai repede.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

17 secunde ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

30 de minute ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

59 de minute ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

2 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

2 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia