joi, martie 23, 2023

Semnele dinaintea morții: Moarte este de obicei asociată doar cu tristețea și întunericul. Dar, o asistentă medicală de la un azil le-a reamintit oamenilor că sfârșitul vieții poate fi și frumos.

Julie McFadden, o asistentă de la un azil pentru pacienții în stadiu terminal, a povestit pe TikTok  a dezvăluit de ce ar trebui sărbătorită moartea.

Videoclipurile „HospiceTok” au strâns peste 600 de milioane de vizualizări pe platformă, iar multe dintre ele aparțin asistentei reale Julie McFadden.

Te-ar mai interesa: 15 riscuri medicale şi efecte toxice ale consumulu...


Dezvăluirile unei asistente despre momentul morții

Asistenta în vârstă de 39 de ani, care a fost martoră la „mii de morți”, și-a amintit de o perioadă în care a asistat la moartea unui bărbat la 50 de ani.

„A fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am experimentat vreodată”, a spus ea. „Când nu ești parte din durere, așa cum am eram și eu, poți vedea dincolo de tristețea. În schimb, ceea ce am văzut a fost dragoste”, a explicat ea.

În timpul morții bărbatului, soția lui avea capul pe pieptul lui și îi cuvinte simple și dulci la ureche, a explicat ea.

„Și părinții lui erau acolo, mângâindu-l pe cap, și toată lumea era în preajma lui spunând lucruri minunate iubitoare și sprijinindu-l pe acest om în timp ce a dat ultima suflare pe pământ.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

Puteai simți dragostea”, a spus asistenta, potrivit nypost.com.

„De obicei nu plâng de față cu rudele pacienților, dar m-am dus la mașina mea și am plâns. Și nu au fost lacrimi de tristețe, ci lacrimi de dragoste și bucurie pentru că a fost atât de frumos”, a adăugat asistenta.

Asistenta a comparat experiența cu sentimentul pe care îl are atunci când este martoră la nașterea copiilor.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

„Când se nasc bebelușii, pot plânge de frumusețea momentului nașterii, iar când cineva își dă ultima suflare, pot plânge de frumusețea momentului morții”, a spus ea.

Unsplash

Semnele dinaintea morții: ce se întâmplă cu adevărat

Într-un alt clip postat pe TikTok, asistenta Julie a dezvăluit cum este cu adevărat când mori. Ea a spus că primul lucru pe care oamenii trebuie să-l știe este că atunci când vine vorba de îngrijirea la sfârșitul vieții, oamenii încep să doarmă mult mai mult decât de obicei.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

„De la 18 la 20 de ore pe zi. Aproape toată lumea va începe să renunțe încet încet la hrana și apă, iar până în faza de moarte activă, care durează de la câteva ore până la câteva zile, nu vor mai mânca deloc și nici nu vor mai bea apă.

Aș spune că mai mult de jumătate încep să vadă rude moarte, persoane dragi morți, animale de companie moarte.”

Asistenta a recunoscut că „este normal să ne temem de moarte și am avut câțiva pacienți care și-au exprimat frica, dar apoi un membru al familiei a venit la ei și nu s-au mai speriat”.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

Ea a remarcat, de asemenea, în videoclipul ei, că „viziunea” are loc de obicei cu aproximativ o lună înainte ca o persoană să moară.

Între timp, atunci când cineva trece prin experiență, nu înseamnă neapărat că este în psihoză sau cu oxigen scăzut. Ei sunt de fapt pe deplin conștienți de mediul înconjurător.

„De multe ori oamenii care au experimentat asta vor spune „Știu că sună nebunesc” – sunt foarte conștienți de ceea ce se întâmplă”, a spus ea.

Ea a adăugat că acest lucru nu este înfricoșător pentru ei și este de fapt reconfortant.

Asistenta Julie a spus că aproximativ o treime dintre pacienți vor experimenta, de asemenea, „un plus de energie”.

„E momentul în care primesc un val de energie înainte de a muri. În timpul etapei de moarte activă, pacienții vor avea modificări ale respirației, modificări ale culorii pielii și schimbări ale temperaturii.

De obicei au gura deschisă și ochii deschiși, dar nu fac contact vizual”, a adăugat ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private