Sari la conținut

Semnul de pe mâini care indică un nivel al colesterolului ridicat

colesterol rau
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
semne de alarmă ale colesterolului crescut

Deși colesterolul ridicat nu provoacă adesea multe semne de avertizare, există unele simptome asociate cu substanța grasă. Un expert împărtășește semnul că ți-ar putea apărea  pe unghii.

Colesterolul ridicat descrie acumularea unei substanțe ceroase numită colesterol în arterele tale. Dar acesta este doar începutul afecțiunii, deoarece colesterolul ridicat poate duce la probleme grave de sănătate, de la boli de inimă la accidente vasculare cerebrale. O modalitate de a descoperi un nivel ridicat de colesterol este să vă uitați la unghii, potrivit Monika Wassermann, director medical la Olio Lusso.

Doamna Wassermann a spus: „Trupurile noastre ar trebui să tragă semnale de alarmă atunci când sunt atacate. Ei bine, nu este întotdeauna cazul cu colesterolul ridicat. Colesterolul ridicat atacă în tăcere, ceea ce face dificilă observarea simptomelor acestuia.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că puteți eșua complet în identificarea nivelurilor ridicate de colesterol din corpul dumneavoastră. Un semnal de alarmă ar putea apărea pe unghiile tale”.

Dacă nu știai, colesterolul ridicat provoacă formarea plăcii în vasele de sânge.

Placa afectează apoi circulația sângelui, rezultând unghii palide.”

Potrivit NHS, acesta nu este singurul semn care poate apărea în unghiile tale.

Serviciul de sănătate împărtășește că unghiile fragile, cu creștere lentă, ar putea indica, de asemenea, un nivel ridicat de colesterol.

Unghiile fragile sunt unul dintre semnele de avertizare asociate cu o afecțiune numită boală arterială periferică (PAD).

Această afecțiune este declanșată de o acumulare de colesterol în arterele tale, ceea ce duce la o cantitate limitată de sânge la picioare.

Cu toate acestea, serviciul de sănătate observă că simptomele PAD durează adesea mult timp pentru a se dezvolta.

Odată ce ați identificat simptomele, este important să obțineți ajutor medical cât mai curând posibil.

În afară de semnalele de alarmă date de unghiile tale, doamna Wassermann a împărtășit și alte semne care ar putea apărea.

Ea a spus: „Alte probleme cauzate de formarea plăcii includ atac de cord, accident vascular cerebral și amorțeală.

Dacă, întâmplător, observați unghii palide sau alte simptome menționate mai sus, solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.

Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală va efectua un test de sânge pentru a vă ajuta să aflați dacă colesterolul ridicat vă afectează sau nu.”

În timp ce aceste semne ar putea indica un nivel ridicat de colesterol, afecțiunea cauzează rareori simptome.

Numit dușmanul „tăcut”, colesterolul ridicat poate fi detectat cel mai fiabil printr-un test de sânge.

 

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: