Sari la conținut

Rafael Nadal a primit rezultatul analizelor! Diagnostic CRUNT primit chiar în timpul turneului de la Wimbledon

Rafael Nadal

Rafel Nadal s-a menținut pe linia de plutire la turneele din acest an, însă la Wimbledon a jucat tot meciul acuzând dureri crunte în zona abdominală.

Potrivit MARCA, Nadal suferă o ruptură de șapte milimetri la unul dintre mușchii abdominali și vrea să încerce să joace în semifinală.

Nu este prima dată când a fost nevoit să joace în aceste circumstanțe. La ediția US Open din 2009 a avut o ruptură de doi centimetri și a luptat pentru a juca semifinala împotriva lui Juan Martín Del Potro. . Ruptura abdomenului a apărut la sfârșitul sezoanelor 2018 și 2019 .

Ce se va întâmpla cu cariera lui Rafa?

Rafa ar putea risca o accidentare gravă, care să îi compromită șansele de a mai juca tenis în 2022:

„Nu știu, am nevoie de informațiile corecte, pe care mi le vor oferi testele. Trebuie să îi ascult pe cei care se pricep, nu e o decizie pe care să o pot lua singur. La nivel de corp, am nevoie de puțină odihnă, dar nu știu exact ce probleme sunt la abdomen. Sunt îngrijorat pentru că am mai trecut prin asta, știu ce a însemnat în trecut o durere în această zonă”, a spus Rafa ieri, după meciul cu Fritz.

Citeste si:

Rafael Nadal se confruntă și cu Sindromul Mulle-Weiss

Nadal suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular – sau scafoidul tarsian -, denumită şi sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă „cronică şi incurabilă”, din cauza căreia el fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice

Sindromul Mulle-Weiss poate afecta un singur picior, dar mai adesea ambele. Rafael Nadal suferă de un singur picior, stângul. Această patologie afectează mai des femeile, persoane între 40 şi 60 de ani.

Profesorul Mainard, un reputat specialist, nu cunoaşte dosarul jucătorului spaniol, dar consideră că Nadal ar putea suferi din copilărie de maladia Krohler-Mouchet, o patologie rară de creştere a osului navicular care afectează copiii până în zece ani, în special băieţii care fac sport, şi care poate lăsa sechele.

„Trăiesc cu o tonă de anti-inflamatoare zilnic pentru a mă putea antrena”, a adăugat Nadal care, conform profesorului Mainard, ar putea avea nevoie în cele din urmă de o „grefă osoasă pentru a restabili lungimea arcului intern al piciorului”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.