marți, decembrie 6, 2022

În cadrul unei emisiuni la radio Dobrogea, ÎPS TEODOSIE a fost întrebat de o creștină ce ar trebui să facă atunci când soțul ei o obligă să încalce postul. Răspunsul Înaltpreasfințitului a luat pe toată lumea prin surprindere.

„Bărbatul este foarte pasional, nu prea ține cont de post, de sărbători… Apoi trece la amenințări și acuze… El se supără destul de repede, ea se simte vinovată. Ea se întreabă: „Trebuie să fiu la dispoziție când vrea el?’“, a fost situația prezentată de către femeie.

Te-ar mai interesa: Cum se usucă hainele iarna. 6 trucuri geniale...

Înaltpreasfințitul Teodosie a fost receptiv la întrebarea femeii. Acesta i-a spus că nu trebuie ca postul să fie dus la extrem și că trebuie să fie grijulie și la necesitățile soțului ei:

„Este bine să ții rânduiala, dar pentru armonie și unitatea familiei, este bine să găsești o modalitate a împlini… Noi ne întâlnim, duhovnicii, cu astfel de situații…

Nu trebuie duse la extrem, dar cu blândețe, poate pe parcurs, va înțelege să fie socotite ca nu toate zilele sunt la fel și să avem discernământ”, a explicat ÎPS Teodosie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private