Sfaturi practice care te vor ajuta să depășești depresia mai ușor

Depresia este o tulburare afectivă care se manifestă prin stări accentuate de energie scăzută, tristețe, singurătate și pierderea interesului pentru activități care, anterior, îți făceau plăcere.

Această boală afectează, în prezent, mii de persoane, fiind una dintre cele mai răspândite afecțiuni de ordin psihologic. Terapia efectuată împreună cu un psiholog este de foarte mare ajutor în aceste cazuri, iar tratamentul ar putea fi recomandat pentru formele complexe.

Depresia poate fi ameliorată cu ajutorul unor pași care, deși ar putea fi dificili pentru persoanele care suferă în prezent de depresie, oferă rezultate optime odată ce sunt puși în practică.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva sfaturi practice care te vor ajuta să treci mai ușor peste depresie.

Sfaturi practice pentru ameliorarea depresiei

„Mergi pe jos, înoată sau revino la antrenamente pe care le practicai înainte cu plăcere. Câtă vreme nu îţi propui să te suprasoliciţi şi nici nu ai aşteptări prea înalte de la performanţele tale, vei reuşi să regăseşti bucuria de a face sport. Optează pentru clase de group fitness pentru începători – pilates, ore uşoare de tonifiere sau ore de aerobic cu coregrafii simple şi încearcă să mergi o dată pe săptămână la yoga sau stretching. Te va ajuta să elimini tensiunea şi starea de presiune resimţită în corp.

Alimentaţia echilibrată te ajută şi ea în lupta împotriva depresiei. Alege alimente naturale, pline de substanţe nutritive ca să îţi alimentezi corpul. Mizează pe antioxidanţi. Ei vor contracara efectele negative ale stressului în corp.

Tensiunea emoţională îţi poate da o poftă accentuată de dulce, dar optând pentru glucide complexe reuşeşti să îţi menţii constant nivelul de energie. Înlocuieşte faina albă de grâu cu cereale integrale, hrişcă, mei şi quinoa şi zaharurile procesate cu fructe uscate. Proteinele din carne slabă îţi dau energie constantă peste zi, iar dieta mediteraneeană îţi oferă preparate savuroase şi sănătoase care să îţi dea energie.

Sursa: Unsplash

Evită consumul exagerat de cofeină şi alcool şi asigură-te că bei cel puţin 3 litri de apă pe zi. O rutină sănătoasă în alimentaţie te menţine conectat cu propriul corp, este benefică pentru echilibrul emoţional şi te ajută să îţi păstrezi un ritm constant de viaţă, cu consecinţe benefice pentru echilibrul tău emoţional”, scrie Cori Grămescu.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

7 ore ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

7 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

8 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

8 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

9 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului