joi, decembrie 2, 2021

În primul rând, în problemele de iubire și de minte, cel mai bun lucru cu care trebuie și să începem este: Nu judeca. Nu știi când poți ajunge în această situație.

Vă vom prezenta câteva dintre lucrurile

Te-ar mai interesa: Vaccinare la domiciliu pentru persoanele care nu s...

pe care persoanele care suferă de anxietate și-ar dori să le cunoască cei care nu sunt afectați de această boală. Poate în acest fel, va exista mai multă înțelegere în ceea ce îi privește.

Ei nu își propun să își facă griji, dar un defect genetic împinge creierul să se teamă, să dea senzația de nesiguranță.

Anxietatea nu afectează doar mintea, ci și corpul. Poate cauza un răspuns violent fizic. Pentru un om anxios, o decizie poate fi paralizantă.

Anxioșii pot părea leneși, dar de fapt, ei sunt perfecționiști. Uneori se simt ca niște ratați, uneori gândurile chiar îi duc în acest punct,

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

dar mintea oricum le transmite: ”Nu, nu poți face asta”.

Anxioșii se izolează uneori și ar putea fi catalogați drept nesociabili, dar este o greșeală. Sunt sociabili, doar că nu au chef să iasă în oraș.

Ei apreciază empatia, un prieten sau cineva care ar dori să îi ajute ar trebui să le spună: ”Pari îngrijorat. Cred că nu e prea plăcut. Te pot ajuta cu ceva?”

O îmbrățișare la fel, e magică în aceste momente. Însă nu e bine să fie ajutați să depășească o problemă, ci doar sprijiniți emoțional. Trebuie să reușească singuri, doar așa le poate crește stima de sine, potrivit realsimple.com.

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

Oamenii care au frici, temeri nu sunt slabi, doar că se confruntă cu mai multe lucruri deodată, cu mult mai multe față de o persoană obișnuită.

Ei nu așteaptă îmbărbătări, sunt foarte conștienți că acestea nu îi vor ajuta. Mai mult, știu că ei singuri trebuie să își revină, nu e sarcina nimănui să facă asta.

Anxioșii pot fi ajutați doar de cineva cu pregătire în acest sens, adică un terapeut. Chiar este indicat să își găsească unul, cu care să discute lucrurile de care se tem.

Tratamentul, ședințele terapeutice vor dura cel puțin 12 săptămâni, pentru cazurile normale și se vor prelungi,

Te-ar mai interesa: Varianta Omicron a ajuns în România? Trei persoane...

pentru cazurile severe.

Este foarte important pentru ei ca cei din jur să nu îi judece, să le dea credit și să nu uite că ei nu-nseamnă doar această tulburare, ci sunt ființe complexe. Cu dragoste, blândețe și tratament de specialitate vor reuși să își depășească temerile.

Anxietatea este o tulburare cu care unii oameni se confruntă și nu trebuie catalogați prin prisma acestei boli, spune Jamie Howard, psiholog.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri