joi, octombrie 1, 2020

British Medical Journal a publicat recent un studiu care arată că oricât de „diet”ar fi bucatele pe care ți le pui în farfurie, dacă nu ești atent la cantități, imediat te îngrași. Diferența mică dintre cantități e incredibilă!

Dana Lascu

Prima regulă în orice cură de slăbire e să renunți la mâncarea „nesănătoasă” și să reduci porțiile, notează DailyMail Online. Dar un studiu publicat recent în British Medical Journal arată că mulți dintre oameni se bazează pe „ochiometru” atunci când apreciază cantitatea de mâncare din farfurie, ceea ce are drept rezultat un consum suplimentar de circa 300 de calorii pe zi.

Citește și:

DACĂ VREI SĂ SLĂBEȘTI:

Mesele tale ar trebui să fie compuse 45% din proteine, 35% din grăsimi și 20% din carbohidrați. Femeile au nevoie de maximum 1.400 de calorii pe zi, în timp ce bărbații nu trebuie să sară de 1.900 de calorii pe zi.

DACĂ VREI SĂ-ȚI MENȚII GREUTATEA:

Mesele tale ar trebui să fie compuse din 35% proteine, 30% grăsimi și 40% carbohidrați. Femeile trebuie să consume între 1.400 și 2.000 de calorii pe zi, iar bărbații între 1.900 și 2.500.

Citește și:

DACĂ VREI SĂ TE ÎNGRAȘI:

Mesele tale ar trebui să fie compuse din din 30% proteine, 20% grăsimi și 50% carbohidrați. Femeile ar trebui să consume până la 2.600 de calorii pe zi, iar bărbații până la 3.100. Atenție, însă, nu exagerați! Până la obezitate nu e mult!

EXPLICAȚIE SOMON CU GRÂNE

Ai zice că o porție de somon, cu roșii și linte sau cereale nu poți greși. Ei, bine, din nou, contează cantitatea. Sus, porția pentru cei care vor să slăbească, stânga jos – cea pentru a-ți menține greutatea, dreapta – jos, porția care te îngrașă.

Citește și:

EXPLICAȚIE sandvisuri

Cea mai evidentă diferență este la sandwich-urile cu pâine neagră și pui. Sus vedeți cantitatea necesară pentru a slăbi, jos în stânga – cantitatea care vă ajută să vă păstrați greutatea, iar dreapta jos – cea care vă va îngrășa.

Explicație somon cu avocado

Fâșii de somon pe un pat de avocado făcut la grill. Delicios și sănătos, dar o felie prea mare, cum e cea din dreapta, te îngrașă. În mijloc este porția care te ajută să-ți menții greutatea, în timp ce în partea stângă este cantitatea corectă pe care să o mănânci pentru a slăbi.

 

Parteneri