Categories: Ştiri sănătate

”Și în provincie se face performanță.” De ce au devenit doi medici din Buzău EROI

La Buzău, de ani buni, medicul Marius Anastasiu susține și demonstrează că „se poate face performanță și în provincie”. Iar aprecierea de care se bucură din partea pacienților, dar și din partea confraților săi din Europa și America nu mai este un secret, confirmă cu prisosință că este așa, potrivit sanatatebuzoiana.ro.

Iar felul în care mulți dintre medicii tineri care au decis să profeseze în Buzău, deși au avut oferte din străinătate sau din partea unor clinici universitare demonstrează că are dreptate. Noua generație are numeroși exponenți care demonstrează că „se poate face performanță într-un spital de provincie”, dacă faci parte dintr-o echipă bună și ți se oferă sprijin.

Doi doctori tineri ai Spitalului Județean de Urgență au „smuls”, pur și simplu, din ghearele morții, un pacient aflat în stare foarte critică și care n-ar fi avut nicio șansă dacă nu se intervenea imediat. Cristina Bălan și Iulian Coliof au reușit imposibilul.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 33 de ani, care deși suferă de o boală rară – hemofilie – și face dializă, din cauza birocrației nu este inclus în Programul Național de Hemofilie, iar medicul său curant este la Institutul Clinic Fundeni. Deși foarte tânăr, el este nevoit să lupte și cu o hepatită cu virus C și cu o coxartroză hiperalgică ce ar necesita intervenție chirurgicală și protezare, dar pentru că este o procedură costisitoare, are nevoie de aprobare specială din partea Ministerului Sănătății. Așa că tânărul buzoian își duce viața cum poate, cu demnitate, cu dureri și folosind medicamentele aprobate, sperând ca într-o zi, decidenții din Sănătate să-i ofere toate drepturile care i-ar da șansa să se recupereze și să ducă o viață normală.

De aceea  consideră că cei care l-au salvat zilele trecute, când a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău într-o stare atât de gravă că i-ar fi putut fi fatală, sunt adevărați „eroi” ai sistemului medical, cărora el și familia sa vor să le spună MULȚUMESC.

Citiți articolul complet aici.

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

4 ore ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

5 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

5 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

6 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

6 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

6 ore ago

Citeste si: