miercuri, februarie 8, 2023

Și tu porți unghii false? Hmmmmmm… Iată cât de mult riști! Ok, e la modă… Ne place să avem mereu unghiile impecabile, mergem la mani & pedi, dar ATENȚIE!

Și tu porți unghii false, nu-i așa? Fie că vrei să fii mereu în pas cu moda, fie că ești fashionista care dă tonul și îți imaginezi că influențezi și alte persoane să facă exact ca tine, fie că ești prea ocupată să ai mereu manichiura și pedichiura impecabile, fie că ți-e lene să îți faci singură acasă…

Te-ar mai interesa: Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în T...

Fie că mersul la mani & pedi este motiv de socializare, unde mai afli bârfe și chestii…, fie că pur și simplu adori să te răsfețe cineva cât timp stai pe telefon cu iubi, cu prietenele sau te uiți pe instagram să vezi noutăți…

Sursa foto: Pixabay

Fie că toate astea la un loc sau măcar una dintre, trebuie să știi că unghiile false îți dau acel „glamour”, lungime dorită, sunt tari și nu rup ușor …, DAR ATENȚIE!

Unghiile astea false mai vin și cu alte „BONUSURI” la pachet. Dar aceste bonusuri sunt nedorite și unele pot fi mai grave decât crezi.

Ai auzit de cancer de piele, de melanom, de situații grave și dificil de tratat? Ei bine, atenție! Unghiile false pot crește riscul de cancer de piele.

Te-ar mai interesa: Ce să NU faci in caz de cutremur. Dr. Ciuhodaru: E...

Chiar dacă nu există încă suficiente studii care să confirme 100% că așa este, pentru nimic nu există astfel de certitudini…, este înțelept să prevenim.

Vrei ciuperci GREU DE UCIS???

Mai mult, unghiile false favorizează infecțiile bacteriene și te poți trezi cu cine știe ce ciuperci GREU DE UCIS…

Da, te poți trezi cu ciuperci pe care niciun tratament să nu le învingă. Oricum, un tratament pentru ciuperca unghiei este de foarte mare durată.

Te-ar mai interesa: Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea d...

Poate dura luni de zile. Iar dacă nu trece cu nimic, ciuperca va avea nevoie de un tratament pe care sigur nu îl dorești. Poate fi nevoie de ÎNDEPĂRTAREA UNGHIEI! DA, adică se smulge unghia.

Ei bine,o astfel de metodă era folosită pentru oamenii torturați. Și, chiar dacă nu mai suntem în perioada Inchiziției, spre pildă…, smulgerea unghiei este un tratament mecanic pentru a vindeca ceva ce ai îmbolnăvit chiar tu…

Te-ar mai interesa: Cum să ai o inima sănătoasă. Virginia Faur spune c...

Și mai arată și urât unghia afectată! Nu mai bine te gândești înainte să îți pui nu știu ce pe unghie?

Iritații, eczeme

Unghiiile false sunt realizate dintr-o substanță acrilică, destul de neprietenoasă, care poate provoca iritații și anumite eczeme. Nu sună prea bine, nu?

De asemenea, aceste unghii aplicate pot decolora unghiile naturale. În plus, acoperite de cele false, unghiile noastre de la mama natură vor deveni fragile, se vor subția, se vor exfolia, se vor rupe rapid.

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

Și nu au cum să se dezvolte în mod normal, acea unghie falsă este ca un fel de opreliște…

Și asta nu e tot, mai vorbim și de igienă! Nu ai cum să gătești igienic cu unghii lungi la mâini, oricât te-ai spăla! Ca să nu mai vorbim că nici prea ușor nu-ți este să te speli în anumite zone fără să te rănești.

Sursa foto: Pixabay

Să zicem că nu le porți lungi. Ok, dar ai idee dacă instrumentele folosite la salonul de mani & pedi or fi fost corect igienizate, sterilizate?

Și dacă…

Dar dacă înaintea ta au fost la spa persoane cu diferite afecțiuni, ciuperci… și acum e rândul tău să le iei și să le dai mai departe?

Come on, sharing is not caring in this case!

Sănătatea ta este prioritară, nu trebuie să faci ce face toată lumea. Nu trebuie să fii în pas cu moda, mai ales dacă un astfel de trend poate dăuna sănătății tale.

Ești frumoasă și fără chestii fake… Ba chiar, ești mai frumoasă pentru că ești naturală. Îți poți face manichiura și acasă, cu propriile tale ustensile.

Sursa foto: PixabaySau mergi la salon și cere să folosească trusa ta exclusiv. Este mai dificil să le pui pe fetele de la salon să-ți sterilizeze ustensilele de folosință publică în fața ta.

Oricum nu ai cum să verifici dacă… Și mai ales acum, când toate costă extra, mai ales curentul electric. De ce ar crește costurile când goana după profit poate face victime?

Este alegerea ta dacă… Dar ține minte că sănătatea este importantă, mult mai importantă decât orice altceva.

Și încă ceva de luat în seamă! Cu cât aplici tot felul de chestii fake pentru a te valida alții, pentru a fi în „rândul lumii”, cu atât vrei vrea să continui și poți pierde controlul.

Ia o pauză, respiră adânc, iubește-te așa cum ești, ai încredere în tine și vei atrage prin ceea ce ești tu, fără adaosuri ce-ți pot face mult, prea mult rău.

A, și faci și economie la buget!

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private