miercuri, februarie 8, 2023

Sănătatea noastră, îngrijită de asistente XXX? Ăsta-i trendul? Fără studii, dar cu nurii la vedere? Dacă ajungem să ne întrebăm așa, situația este fără LEAC…

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat recent că asistenții medicali trebuie să urmeze parcursul profesional firesc, și anume să aibă diplomă de bacalaureat. Există cel puțin o întrebare: cum au ajuns acei asistenți acolo, domnule ministru/domnilor miniștri de până ACUM? Cum?

Te-ar mai interesa: Dietă veche, cu ouă și vin! Cel mai bizar și efici...

Cum îngrijesc astfel de oameni pacienții cu boli grave? Cum se comportă cu bieții oameni bolnavi? Trecem de la diplome cumpărate la „fără diplomă”…?

Ok, ministrul spune că va discuta cu reprezentanții corpului medical și cu ministrul Educației despre criteriile de înscriere la postlicealele sanitare. Când? Și de ce nu s-a făcut până acum?

Domnule ministru Rafila, știți că cel mai prețios capital este cel UMAN. Asta a zis-o Henry Ford, ce-i drept… Dar nu credeți că acesta era primul pas pe care ar fi trebuit să-l faceți când ați ajuns ministru?

Credința în bunul Dumnezeu ne face să sperăm că lucrurile nu vor evolua atât de cumplit. Din fericire, medicii au solicitat reevaluarea asistenților medicali care nu au diplomă de bacalaureat. Revine întrebarea: cum au ajuns acei asistenți acolo, BOSS?

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

Și câți or mai fi așa? Câți de pe la urgențe, de pe ambulanțe or da primul ajutor în neștiință de cauză?

Rafila știe că avem o problemă, dar…

”Acolo avem o problemă pe care eu o cunosc, am discutat-o cu Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România. (…)

În mod evident cred că trebuie să înțelegem că această profesiune, de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca și cea de medic, presupune competențe profesionale solide și dacă am făcut acest pas spre asistenții medicali cu studii superioare, pentru că există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România, trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat.

Te-ar mai interesa: Ce să NU faci in caz de cutremur. Dr. Ciuhodaru: E...

Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca și profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătății. Calitatea și modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de bacalaureat mi se pare absolut firească”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă, notează Mediafax.

Te-ar mai interesa: Cum să ai o inima sănătoasă. Virginia Faur spune c...

Perfect de acord, dar ce se face concret și când? Câți oameni or fi murit din cauza unora nepregătiți care „lucrează” prin spitale? Câți pacienți cu boli grave au avut de suferit de pe urma unor astfel de „asistenți” nepregătiți?

Și CINE răspunde? CINE plătește?

Pe de altă parte, sunt și români care nu consideră necesară pregătirea asistenților…

Sursa: DC Medical

Așadar,  70,9%, adică 24.744 de oameni consideră studiile necesare, dar un procent de 29,1%, respectiv 10.176 de oameni, consideră că nu le trebuie studii asistenților medicali.

Te-ar mai interesa: Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în T...

Sondajul a fost realizat de DC Medical, pe pagina de Facebook.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private