Sari la conținut

Simptome banale, care ascund afecţiuni grave

Balonarea, migrenele puternice, stările de greaţă sau de ameţeală pot semnaliza existenţa unor boli grave, iar vizita la medic nu ar trebui amânată pentru diagnosticarea precoce ale eventualelor afecţiuni.

Stările de ameţeală severe, leşinul sau pauzele de memorie constituie simptome alarmante, o cauză comună a acestor manifestări fiind accidentul vascular cerebral.

Durerile de cap pot avea cauze numeroase: răceli, sinuzite, oboseală oculară sau hipertensiune. Însă. Atunci când durerile apar din senin, sunt însoţite de înţepenirea gâtului, stări de vomă, dificultăţi de vedere, ameţeli pot semnala existenţa unei tumori sau poate indica faptul că aţi suferit un atac cerebral, o ruptură de nerv sau existenţa meningitei.

Privirea înceţoşată, orbirea temporară, pot indica apariţia unei boli grave ca glaucomul.

Citeste si:

Înroşirea ochilor poate fi cauzată de o inflamaţie profundă ca sclerita sau uveita.

Durerile de la nivelul ochilor pot indica existenţa glaucomului sau a nor zgârieturi a corneei sau chiar cancer ocular.

Apariţia bruscă de lumini, cerculeţe în câmpul vizual poate anunţa o dezlipire de retină.

Durerile de maxilaresau de urechi sunt frecvente în timpul unui atac de cord. La persoanele care suferă de diabet şi la vârstnici, apar simtome mai puţin obişnuite ale atacului de cord: dureri localizate la nivelul gâtului şi mandibulei, în spate, în braţe sau la nivelul abdomenului.

Crampele în zona abdomenului superior care nu se calmează oricum v-aţi schimba poziţia pot fi simptomele unui ulcer perforat sau a unei crize de pancreatită. Situaţia este mai gravă atunci când sunt însoţite de stare de greaţă şi vomă. Durerile abdominale din jurul ombilicului pot anunţa ocluzia intestinală, o urgenţă medicală de gradul I.

Balonarea frecventă poate ascunde cauze foarte grave: cancer ovarian, cancer intestinal sau infecţii intestinale.

Sângerările rectale pot avea drept cauză hemoroizii, polipii intestinali, sau existenţa unor tumori maligne la nivelul colonului.

Prezenţa sângelui în urină împreună cu usturimea după fiecare micţiune, senzaţia frecventă de a merge la toaletă apar în cazul infecţiilor urinare sau a litiazei renale.

Inflamaţia gambelor însoţită de durere şi înroşire locală semnalizează existenţa unei tromboflebite acute (formarea cheagurilor de sânge la nivelul arterelor sau venelor ce pot migra în alte organe favorizând apariţia infarctului miocardic, accidentului vascular cerebral sau al edemului pulmonar)

Durerile de oase sâcâitoare, difuze, în cazul tinerilor sunt semnul unui reumatism inflamator. În situaţii mai rare pot anunţa o afecţiune foarte gravă: leucemia.

Tusea seacă persistentă care durează mai mult de două săptămâni poate avea drept cauză astmul sau o boală pulmonară cronică. În cele mai grave situaţii, când tusea persistă mai mult de şase săptămâni, este asociată cu febră, scădere în greutate, oboseală, sufocare şi nu cedează cu niciun tratament, poate fi vorba despre cancer pulmonar sau tuberculoză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.