Sari la conținut

Simptome care pot indica că aveți o arteră înfundată

alimente care desfundă arterele
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dieta pentru artere infundate

Îngrijirea arterelor este esențială pentru sănătatea dumneavoastră. În termeni generali, acestea fac parte din sistemul circulator, fiind responsabile pentru transportul sângelui în tot corpul.

Conform considerațiilor academice ale Universității Veracruzana din Mexic, arterele sunt vasele prin care trece sângele în organism. Acestea își au originea în inimă și se ramifică în diferite moduri.

De asemenea, „arterele tind să aibă o distensibilitate ridicată, ceea ce înseamnă că peretele lor se întinde sau se dilată fără a se rupe ca răspuns la mici creșteri ale presiunii”.

Pentru a menține sănătatea inimii, arterele trebuie să rămână în stare optimă. Potrivit organizației Kaiser Permanente, atunci când o arteră este sănătoasă, înseamnă că este netedă și elastică.

În plus, atunci când arterele rămân intacte, experții în sănătate spun că stresul și modificările tensiunii arteriale sunt atenuate.

În timp, oamenii încep să îmbătrânească, iar arterele pot fi afectate de faptul că acumulează depozite de grăsime, astfel că se îngustează și acest lucru primește diagnosticul medical de ateroscleroză. În plus, se poate dezvolta boala coronariană.

Toate cele de mai sus, în ceea ce privește problemele arterelor înfundate, sunt mult mai grave dacă nu se acționează, deoarece în cel mai rău caz acest lucru poate duce la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral.

Simptomele sunt, prin urmare, esențiale pentru a identifica o arteră înfundată sau blocată, fie din cauza plăcii sau a altor factori.

Metode simple de a reduce calcificarea coronariană
Sursă foto: Getty Images/iStockphoto, Creator: Rasi Bhadramani

Imaginea simptomatologică a arterelor înfundate

Potrivit Clarín, să știi dacă ai o arteră înfundată sau blocată îți salvează viața. În plus, este un semn care indică faptul că ar trebui să începeți să adoptați noi obiceiuri sănătoase, cum ar fi o alimentație conștientă și echilibrată.

Așadar, iată o explicație a simptomelor care ar putea indica faptul că ai o arteră blocată:

  • Dureri în piept.
  • Amețeli.
  • Slăbiciune în organism.
  • Palpitații rapide ale inimii.
  • Greață.
  • transpirație excesivă.
  • dificultăți de respirație.

În plus, în cel mai rău caz, alte semne de avertizare includ un puls slab, suflu arterial și tensiune arterială scăzută.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel