Sari la conținut

Simptome de acid uric ridicat la bărbați. Top 7 semne neobișnuite care apar la picioare și degete, mai ales în timpul nopții

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Simptome de acid uric ridicat la bărbați. Top 7 semne neobișnuite care apar la picioare și degete, mai ales în timpul nopții

Simptome ridicate de acid uric la bărbați. Există o îngrijorare tot mai mare cu privire la nivelurile ridicate de acid uric la bărbați și ce ar putea însemna acest lucru pentru sănătatea lor generală.

Acidul uric, un produs secundar de la metabolizarea anumitor alimente și băuturi, poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv gută, pietre la rinichi și chiar boli de inimă, atunci când nivelul său depășește.

Bărbații care au un nivel ridicat de acid uric nu pot ignora pur și simplu simptomele. Este una dintre acele afecțiuni de sănătate care ar putea duce la multe probleme de sănătate, așa că este important să recunoaștem semnele sale pentru un tratament precoce.

Mai jos prezentăm primele 7 semne indicatoare ale acidului uric ridicat, care vizează mai ales picioarele și degetele tale în timpul nopții.

acid uric
Sursă foto: Getty Images

Simptome de acid uric ridicat: Umflare neobișnuită la picioare

Picioarele tale care suferă de roșeață, sensibilitate, căldură și umflături semnalează în primul rând niveluri ridicate de acid uric. Dacă acest lucru sună adevărat pentru dvs. și observați că aceste simptome sunt prezente predominant noaptea, ați putea fi expuși riscului. În plus, ar putea afecta mersul pe jos și vitalitatea generală.

Durere cronică în articulații

Acidul uric ridicat poate provoca, de asemenea, formarea de cristale de acid uric în articulații, ducând la dureri intense și rigiditate. Este posibil să aveți dureri ascuțite în mâini și picioare, făcând chiar și sarcini simple, cum ar fi ținerea obiectelor sau mersul pe jos, o provocare. Această durere se poate agrava noaptea, încurcându-vă rutina de somn.

Simptome de acid uric ridicat: Senzație de amorțeală și înțepătură

Cu niveluri ridicate de acid uric, este posibil să aveți o senzație de amorțeală și înțepătură în picioare și degete. Acest lucru s-ar putea amplifica în timpul nopții și s-ar putea perturba activitățile de zi cu zi. Este vital să nu o ignorați și să căutați ajutor medical mai devreme decât mai târziu.

Mișcarea împiedicată

Bărbaților care se confruntă cu niveluri ridicate de acid uric, de obicei, le este greu să se miște, în special părțile afectate, cum ar fi picioarele și degetele. Articulațiile tale s-ar putea simți rigide și umflate, perturbându-ți sarcinile zilnice. Nu ezitați să solicitați asistență medicală pentru a vă ușura simptomele.

Simptome de acid uric ridicat: Modificări ale pielii

Roșeața, mâncărimea sau nodulele care se formează sub piele ar putea însemna că nivelurile de acid uric sunt mai mari. Dacă observați aceste modificări, în special în picioare și degete, solicitați imediat sfatul medicului, deoarece ar putea semnala o problemă de sănătate mai profundă.

dureri de picioare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Disconfort și epuizare pe timp de noapte

Te simți extrem de obosit și neliniștit noaptea? Acest lucru ar putea fi legat de nivelurile ridicate de acid uric. S-ar putea să vi se pară dificil să dormiți bine din cauza durerii articulare, a senzației de amorțeală sau furnicături, lăsându-vă obosit și mai puțin productiv în timpul zilei.

Simptome de acid uric ridicat: Șanse mari de atacuri de gută

Guta este un tip de artrită care provoacă durere bruscă, severă, umflare și înroșire a articulațiilor. Dacă nu monitorizați nivelul de acid uric, riscați atacuri de gută recurente cu potențiale leziuni articulare pe termen lung, potrivit thehealthsite.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel