Sari la conținut

Simptome de cancer: cinci tipuri de dureri corporale care semnalează un cancer incurabil

cancer barbati
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mulți barbati nu merg la medic din jenă sau din ignoranță.

Simptome de cancer: cinci tipuri de dureri corporale care semnalează cancer care „de obicei nu este vindecabil”

Cancerul trebuie depistat la începutul dezvoltării sale, deoarece este greu de tratat cu cât rămâne mai mult timp. Timpul care trece între dezvoltarea și răspândirea cancerului determină prognosticul dumneavoastră general. Asta pentru că cancerul avansat este mai rezistent la tratament.

Simptome de cancer: cinci tipuri de dureri corporale care semnalează un cancer incurabil

Dacă aveți cinci tipuri de dureri corporale, este posibil să aveți cancer incurabil. Întâmpinați durere care poate semnala un cancer care „de obicei nu este vindecabil, dar poate fi tratat”, potrivit American Cancer Society (ACS).

Durerea poate veni și dispare la început. Tinde să fie mai rău noaptea și se poate îmbunătăți cu mișcarea. Mai târziu, poate deveni constantă și se poate agrava în timpul activității.

Alte semne de cancer avansat includ:

  • Dificultăți de respirație
  • Depresie și anxietate
  • Oboseală și slăbiciune
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Modificări de greutate
  • Greață și vărsături
  •  Constipație
  • Umflarea burții (ascita)

Cum se tratează cancerul avansat

Decizia privind tratamentul poate fi dificilă atunci când aveți cancer avansat. Tratamentul depinde de natura cancerului și unde s-a răspândit. Tratamentul poate ajuta la reducerea simptomelor, vă poate face să vă simțiți mai bine și, uneori, vă poate ajuta să trăiți mai mult.

De exemplu, tratamentul pentru cancerul intestinal avansat poate include chimioterapie, intervenții chirurgicale, medicamente împotriva cancerului vizate, imunoterapie și radioterapie.

Importanța intervenției timpurii

Depistarea precoce a cancerului este esențială pentru îmbunătățirea rezultatelor și este important să fii conștient de nenumăratele semne. Există peste 200 de tipuri diferite de cancer care pot provoca multe simptome diferite.

Uneori, simptomele sunt legate de anumite tipuri de cancer. Dar semnele pot fi și mai generale, inclusiv scăderea în greutate, oboseala (epuizarea) sau durerea inexplicabilă.

Nu trebuie să încercați să vă amintiți toate semnele și simptomele cancerului, dar cele enumerate mai sus vă oferă o idee despre felul de lucruri de care trebuie să fiți conștient.

Aceste simptome sunt de cele mai multe ori un semn al ceva mult mai puțin grav – dar dacă este vorba de cancer, detectarea devreme poate face o diferență reală.

Oricine poate dezvolta cancer, dar este mai frecvent pe măsură ce îmbătrânim

Există mulți factori de risc pentru cancer, unii modificabili, alții nu. A avea unul sau mai mulți factori de risc nu înseamnă că vei face cancer. De asemenea, a nu avea factori de risc nu înseamnă că nu vei dezvolta cancer.

Oricine poate dezvolta cancer, dar este mai frecvent pe măsură ce îmbătrânim. Potrivit Cancer Research UK, cele mai multe cazuri sunt la persoane cu vârsta de 50 sau peste.

„Orice vârstă ai, este întotdeauna cel mai bine să-ți asculți corpul și să vorbești cu medicul tău dacă ceva nu este în regulă”, sfătuiește organizația de caritate.

Cel mai mare factor de risc modificabil pentru cancer este fumatul. 

Alți factori de risc modificabili includ:

  • Inactivitate,
  • Dieta nesănătoasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel