Sari la conținut

Simptome neobișnuite ale bolilor potențial mortale pe care mulți dintre noi le ignorăm

apendicita
Sursă foto: arhiva doctorul zilei
semne apendicita

Simptome neobișnuite ale bolilor potențial mortale pe care mulți dintre noi le ignorăm! Semnele și simptomele ce însoțesc frecvent greața, vărsături sau dureri abdominale prezintă semne comune de boală, însă medicii avertizează totuși că există unele simptome pe care oamenii nu ar trebui să le ignore.

Apendicita este o afecțiune potențial mortală care apare atunci când apendicele, o parte a sistemului digestiv, se infectează, se umflă sau se blochează. Fără intervenție chirurgicală, boala poate deveni rapid fatală, dar majoritatea oamenilor sunt depistați rapid datorită simptomelor comune ale unei dureri ascuțite, febră și vărsături.

Dar medicul gastroenterolog Supriya Rao a declarat pentru Huffington Post că diareea sau  constipația pot fi, de asemenea, simptome de boală. Durerea poate radia, de asemenea, departe de locul inițial – devenind o durere de spate sau o durere în zona inghinală sau a rectului.

Dr Rao: „Durerea cauzată de apendicită nu va dispărea de la sine și de obicei se agravează cu mișcarea, cum ar fi aplecarea, strănutul sau tusea”.

De regulă, un semn precoce este pierderea poftei de mâncare, potrivit doctorului Kiran Turaga, profesor de chirurgie la Yale.

Medicii avertizează totuși că există unele simptome pe care oamenii nu ar trebui să le ignore. Aproape 9% dintre bărbați și 7% dintre femei vor suferi apendicită în timpul vieții – durerea în partea dreaptă jos a abdomenului este cel mai frecvent semn.

Potrivit NHS, apendicita începe de obicei cu o durere în mijlocul abdomenului care apare și dispare. În câteva ore, durerea se deplasează în partea dreaptă inferioară, unde se află de obicei apendicele, și devine constantă și severă.

Apăsarea pe această zonă, tusea sau mersul pe jos pot agrava durerea.

Dacă aveți apendicită, este posibil să aveți și alte simptome, inclusiv:

  • senzație de  greață;
  • pierderea poftei de mâncare;
  • constipație sau diaree;
  • durere la mers sau tuse.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel