sâmbătă, mai 28, 2022

Simptome NOI Omicron. Oamenii de știință vin cu precizări de ultimă oră despre varianta Omicron. Potrivit acestora, primele simptome de boală apar instant și se mențin pe tot  parcursul zilei.

Simptome NOI Omicron. S-a aflat acum! Durerile apar instant

Varianta OMICRON se răspândește rapid și a devenit tulpina dominantă în lume. Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febra, tusea uscată si oboseala. Alte simptome care sunt mai puțin frecvente și care pot sa apară la unele persoane sunt: oboseală oculară,  dureri de cap și urechi.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

Într-adevăr, unele dintre principalele simptome ale Covid sunt febra, tusea și pierderea gustului sau a mirosului, dar există și alți indicatori, potrivit Express.

Oamenii de știință mai spun că vertijul este adesea observat în infecțiile virale, deoarece virusul a afectat sistemul vestibular, „legătura dintre urechea internă și creier”.

Dacă sistemul vestibular este afectat, apar amețelile, oboseală oculară și dureri de cap

 „Amețelile pot fi, de asemenea, legate de țiuit în urechi, auz redus, oboseală oculară și dureri de cap. Acestea pot apărea pe tot parcursul zilei. Dacă sunt constante sau foarte intense, ar trebui să vă informați medicul de familie, deoarece ar trebui să se facă câteva investigații suplimentare.”

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

Medicii mai spun că oboseala este foarte frecventă după infecții virale, precum Covid și, în mod normal, se instalează după două sau trei săptămâni.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spun că persoanele cu COVID-19 au raportat „o gamă largă de simptome”.

Simptomele pot apărea din a două până la a 14 zi după infectarea cu virusul ucigaș

Specialiștii sugerează că simptomele pot apărea din a două până la a 14 zi după infectarea cu virusul ucigaș și oamenii pot avea simptome ușoare până la severe.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

De asemenea, pot apărea dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare sau corporale, dureri de cap sau gât, congestia sau scurgere nazală, greața sau vărsături.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private