luni, iulie 26, 2021

Simptome sarcină. Multe femei au simptome de gravida chiar inainte sa le intarzie ciclul, intrucat la data la care ciclul trebuia sa vina, sarcina are deja 2 saptamani de la conceptie si corpul poate deja

reactiona prin simptome specifice.

Cu atat mai mult, o intarziere de ciclu de 2-3 saptamani este in limite fiziologice normale pentru orice femeie, asa incat unele femei nici nu se gandesc ca intarzierea chiar poate fi datorata unei sarcini, cu atat mai mult cu cat au folosit metode de contraceptie.

Printre primele semne de sarcina se numara:

Sensibilitatea sanilor, umflarea si durerea acestora, de altfel specifice si in cazul sindromului premenstrual, pot fi semne ale unei sarcini. In primul trimestru al sarcinii poti resimti o senzatie de presiune si greutate a sanilor, iar zona care

inconjoara sfarcurile (areola) se poate inchide la culoare.

Simptome sarcină

Greturile matinale si ametelile pot fi, de asemenea, indicii ca esti insarcinata. Gravidele experimenteaza astfel de stari mai ales din saptamana a doua si pana a opta de sarcina. Aceste simptome sunt cauzate, ptorivit specialistilor, de modificarea nivelurilor de estrogen din corp.

Pe de alta parte, pofta inexplicabila de un aliment care in mod normal nu ti-ar fi placut poate fi un alt semnal ca astepti un bebe.

Oboseala si lipsa de energie sunt alte simptome al sarcinii si au loc ca urmare a excesului

de progesteron, hormon ale carui niveluri se regleaza din al doilea trimestru de sarcina. Tot progesteronul este de vina pentru aparitia balonarii si a gazelor intestinale, alte indicii ale sarcinii.

Uneori apare o usoara sangerare vaginala ca semn timpuriu de sarcina. Aceasta sangerare este cunoscuta si sub numele de sangerare de implantare si apare atunci cand oul fertilizat se prinde de peretele uterului, aproximativ la 10-14 zile de la fertilizare. Acest tip de sangerare este mai devreme, mai putin cantitativ si mai deschis la culoare decat un ciclu menstrual normal. Tot acum unele femei

au dureri abdominale, similare cu crampele menstruale.

Daca ti-a intarziat menstruatia sau observi unele din semnalele de mai sus, este bine sa faci un test de sarcina, cu atat mai mult cu cat poate nu iti notezi de fiecare data cand ti-a venit ultima oara ciclul sau daca variaza mult de la o luna la alta.

Ultimele stiri

Parteneri