luni, iulie 4, 2022

Apendicita este una dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale, întâlnită mai ales în cazul copiilor. Aceasta este cauzată de inflamarea sau infecția apendicelui, aflat în prelungirea tubului digestiv. Pentru a evita riscurile asociate este esenșial să cunoști simptomele apendicitei și, de asemenea, când este indicat să ceri ajutor medical de specialitate.

Deși apendicita este mult mai întâlnită la copii, aceasta se poate dezvolta și la maturitate. Odată diagnosticată, medicul va efectua o intervenție chirurgicală (numită apendicectomie) care presupune extirparea apendicelui.

Te-ar mai interesa: Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: ...

În anumite cazuri, apendicita poate fi acută sau cronică, punând viața în pericol. Astfel, intervenția chirurgicală este absolut necesară pentru a îndepărta orice risc.

Simptomele apendicitei și când trebuie să mergi la medic

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie care sunt primele semne de alarmă, cum se manifestă apendicita și când este indicat să ceri ajutor medical.

„Apendicita debutează de obicei cu o durere în mijlocul abdomenului său în partea inferioară dreaptă care poate apărea și dispărea.

În câteva ore, durerea se deplasează în partea inferioară dreaptă, unde se află de obicei apendicele, și devine constantă și severă.

Te-ar mai interesa: Limbajul picioarelor. Ce spune felul în care stai ...

Apăsarea pe această zonă, tusea sau mersul pe jos pot înrăutăți durerea.

Dacă aveți apendicită, este posibil să aveți și alte simptome, inclusiv:

 • senzație de rău (greață)
 • stare de rău
 • pierderea poftei de mâncare
 • diaree
 • temperatură ridicată (febră) și fața înroșită

Când trebuie să solicitați ajutor medical

Dacă vă confruntați cu dureri abdominale care se agravează treptat, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră de familie sau serviciului local de consultații în afara orelor de program.

Apendicita poate fi ușor confundată cu altceva, cum ar fi:

Te-ar mai interesa: Reacții adverse ale ibuprofenului: semnul de pe gl...

 • gastroenterită
 • sindromul colonului iritabil sever
 • constipație
 • infecții ale vezicii urinare sau ale urinei
 • boala Crohn
 • infecție pelviană
 • La femeile tinere, aceste simptome pot avea uneori o cauză ginecologică, cum ar fi o sarcină ectopică sau dureri menstruale.

Cu toate acestea, orice afecțiune care provoacă dureri de stomac constante necesită asistență medicală urgentă.

Ar trebui să sunați la 112 pentru o ambulanță dacă aveți o durere care se agravează brusc și se răspândește în tot abdomenul. Acestea sunt semne că apendicele s-ar putea să se fi spart.

Dacă apendicele se sparge, poate provoca peritonită, o infecție potențial gravă a mucoasei interioare a abdomenului”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe propriul blog.

Te-ar mai interesa: Trauma de nedescris a unei vedete: „Am fost violat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private