joi, mai 26, 2022

Cancerul PANCREATIC poate avea o serie de semne, dar uneori acestea nu sunt vizibile în stadiile incipiente. Există unele modificări ale scaunelor și urinei  care pot indica cancer și este recomandat ca oamenii să se prezinte la un medic de familie dacă apar.

Cancerul pancreatic este al 10-lea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie, reprezentând trei procente din toate cazurile noi de cancer, potrivit Cancer Research UK. Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO) spune că scaunele plutitoare cu un miros deosebit de urât și o culoare neobișnuită, din cauza faptului că organismul nu digeră bine grăsimile, este un semn. Există, de asemenea, o serie de semne de cancer pancreatic.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Organizația spune că alte semne includ:

 • Piele galbenă (inclusiv îngălbenirea gingiilor și a buzelor interioare) și/sau a ochilor,  urina închisă la culoare, mâncărime și scaune de culoarea argilei, care sunt semne de icter cauzat de blocarea căilor biliare
 • Durere în partea superioară a abdomenului, partea superioară a spatelui sau a brațelor
 • Umflarea dureroasă a unui braț sau a unui picior din cauza unui cheag de sânge
 • Senzație de arsură în stomac sau alte disconforturi gastro-intestinale
 • Balonarea stomacului
 • Slăbiciune
 • Pierderea poftei de mâncare
 • Greață și vărsături
 • Frisoane și transpirații
 • Febră
 • Pierdere în greutate inexplicabilă

Pancreatic Cancer UK explică că pancreasul joacă „un rol important” în descompunerea alimentelor.

Prin urmare, organizația de caritate spune că este obișnuit pentru cancerul pancreatic să provoace probleme cu mâncarea și digerarea alimentelor.


Stadiile cancerului pancreatic

Stadializarea cancerului este un termen utilizat pentru a determina răspândirea cancerului în tratamentul acestuia.Metoda de tratament în cancerul pancreatic este decisă de către doctorul oncolog prin analizarea răspândirii cancerului. Există 4 stadii ale cancerului pancreatic:

Stadiul 0
Nu există răspândire. Cancerul pancreatic este limitat la straturile superioare ale canalului pancreatic în acest stadiu, cancerul nu poate fi detectat cu ochiul liber sau cu orice metodă imagistică.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Stadiul I
Creștere locală. În această etapă, cancerul este limitat în pancreas. Etapa IA începe atunci când dimensiunea tumorii este de până la 2 cm; Este definit ca stadiul IB atunci când este între 2 și 4 cm.

Stadiul II
În stadiul II, tumora se extinde local, dimensiunea tumorii este mai mare de 4 cm, în acest stadiu ea este limitată sau doar în pancreas ori este ieşiăa un pic din pancreas. Nodulii limfatici din jurul pancreasului pot fi atinşi, în schimb nu există extindere la organele îndepărtate.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Stadiul III
Răspândire pe o arie extinsă.Tumora a înconjurat vasele mari sau nervi din apropiere , dar nu se detectează metastaze îndepărtate.
Stadiul IV: Există metastaze la organe îndepărtate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private