Sari la conținut

Simptomele colesterolului ridicat la femei: 5 semne neobișnuite ale nivelului ridicat al colesterolului LDL la nivelul picioarelor

Simptome colesterol ridicat
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome colesterol ridicat

Simptomele colesterolului ridicat la femei: Colesterolul, în ciuda naturii sale ceroase, este necesar pentru producerea de celule sănătoase în fluxul nostru sanguin. O supra-abundență de LDL, forma nedorită de colesterol, poate crea un risc mai mare atât de boli de inimă, cât și de accidente vasculare cerebrale.

Chiar dacă legătura imediată este cu disconfortul toracic și atacurile de cord, există simptome rare care se manifestă în mod specific la  nivelul picioarelor femeilor.

Semnele de alarmă ale colesterolului LDL rău ridicat la femei: 5 semne neașteptate la nivelul picioarelor

Dragi femei, aruncați o privire la aceste 5 semne de avertizare și simptome ale unui nivel ridicat de colesterol care se pot manifesta la nivelul picioarelor.

Schimbarea culorii pielii

Nu este obișnuit să faci legătura între schimbările de nuanță a pielii de pe picioare și un nivel ridicat de colesterol LDL.

Căutați o culoare roșie albăstruie, în principal în jurul zonei gleznelor. Dacă observați astfel de modificări, s-ar putea datora unei circulații deficitare rezultate din creșterea colesterolului în vasele de sânge – un semn clar de a vă contacta medicul pentru mai multe investigații.

Umflături și dureri neobișnuite

O cantitate mare de colesterol poate deschide calea pentru inflamații care duc la umflarea picioarelor și a gambelor.

Statul în picioare sau mersul pe jos pentru perioade îndelungate ar putea agrava durerea și sensibilitatea în aceste zone.

Retenția de lichide indusă de colesterol duce la această umflătură. Modificările stilului de viață și medicația adecvată ar putea veni în ajutorul dumneavoastră prin gestionarea mai bună a nivelului de colesterol.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Apariția xantoamelor

Oricât de bizar ar suna, xantoamele se referă la depozitele de grăsime care apar sub forma unor umflături gălbui sub piele. Acestea se pot dezvolta în orice parte a corpului, inclusiv la picioare și gambe, în primul rând la persoanele cu colesterol ridicat.

Aceste formațiuni indică dezechilibre lipidice și trag un semnal de alarmă pentru potențiale probleme de sănătate. Pentru a preveni agravarea situației, dacă observați orice creștere anormală, ar trebui să solicitați ajutor medical fără întârziere.

Căderea inexplicabilă a părului

Un simptom neașteptat al nivelului ridicat de colesterol rău LDL la femei este căderea părului la nivelul picioarelor. Blocajul cauzat de colesterol poate dăuna foliculilor de păr, ducând la subțierea părului sau chiar la chelie pe picioare și gambe. Căderea părului are multe cauze, inclusiv genele și schimbările hormonale, dar, alături de alte simptome, ar putea indica posibile niveluri ridicate de colesterol.

Rănile care durează să se vindece

Rănile care se vindecă lent, în special la nivelul picioarelor și al gambelor, pot fi un alt simptom pentru persoanele cu un nivel ridicat de colesterol. Din cauza funcției circulatorii afectate, repararea țesuturilor poate fi îngreunată, încetinind vindecarea rănilor și crescând riscul de infecție. Dacă rănile dvs. durează mai mult decât de obicei să se vindece, merită să le verificați cu un profesionist din domeniul sănătății.

Simptomele colesterolului ridicat la femei: Ce trebuie să rețineți?

Nivelurile excesive de colesterol tind să se manifeste în diverse moduri, inclusiv prin semne neobișnuite pe picioare și gambe la femei.

Monitorizarea regulată a colesterolului și adoptarea unui stil de viață sănătos, adaptat la sănătatea inimii, poate îndepărta exacerbările legate de un nivel ridicat de colesterol LDL.

Dacă vreunul dintre aceste semne vi se pare adevărat în cazul dumneavoastră sau dacă sunteți îngrijorat de colesterolul dumneavoastră, o discuție cu furnizorul de servicii medicale vă poate ghida spre o evaluare și un tratament corect.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel