marți, iunie 28, 2022

O nouă tulpină de Covid-19 a fost identificată în Marea Britanie chiar înainte de Crăciun. De atunci, s-a răspândit în toată țara și a dus la o creștere exponențială a cazurilor.

Noua variantă este unul dintre motivele pentru care a fost impus un nou lockdown atât în Scoția, cât și în Anglia, la începutul lunii ianuarie.

Iar Boris Johnson a anunțat pe 22 ianuarie că această variantă ar putea fi mai mortală decât versiunea originală a virusului. Se întâmplă în momentul în care Marea Britanie a trecut recent o altă etapă sumbră, înregistrând peste 100.000 de decese legate de Covid-19, conform cifrelor oficiale.

Te-ar mai interesa: Ești mereu obosită, își cade părul, te îngrași cu ...

De unde a apărut noua tulpină din Marea Britanie?

Matt Hancock a declarat parlamentarilor luni, 14 decembrie, că a fost identificată o nouă variantă a Covid-19 și că se răspândește în unele zone ale țării.

Noua tulpină, numită VUI – 202012/01, a fost detectată pentru prima dată în septembrie în Kent, iar în noiembrie, aproximativ un sfert din cazurile de coronavirus din Londra erau cu noua variantă a virusului.

S-a răspândit rapid în sud-estul Angliei, ducând la mai mult de 50 de țări care opresc zborurile către sau din Marea Britanie pentru a preveni răspândirea.

Noua tulpină poate infecta copii mult mai ușor

Noua variantă ar putea infecta copiii mai ușor, a declarat profesorul Neil Ferguson, membru al grupului consultativ al guvernului pentru amenințările cu virusuri respiratorii noi și emergente (NervTag).

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

El a spus că există un „indiciu” că virusul are o „înclinație mai mare” de a infecta copiii, potrivit ultimelor date.

Noile simptome cauzate de noua tulpină

”Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului.”, arată cercetarările.

Potrivit acestei cercetări, persoanele infectate cu varianta Kent, așa cum este numită noua tulpină a coronavirusului, se confruntă cu tuse persistentă, dureri în gât, oboseală și dureri musculare.

Te-ar mai interesa: Veste bună pentru elevi și cadre medicale! Acord d...

Deocamdată, însă, nu există informații privind diferențele în ceea ce privește simptomele gastrointestinale, dificultăți în respirație și dureri de cap.

Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion aleatoriu de 6.000 de persoane, care au raportat că pierderea gustului și a mirosului este un simptom mai puțin frecvent al noii variante.

În grupul de aproximativ 3.500 de persoane cu noua variantă:

– 35% au spus că au avut tuse

– 32% au avut stări de oboseală

– 25% au avut dureri musculare

– 21,8% au avut dureri în gât

Aproximativ 15% au avut o reducere a simțului gustului și mirosului.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! SIMPTOME care trebuie să ne trimită la me...

Într-un grup de 2.500 de persoane cu varianta veche:

– 28% au avut tuse

– 29% au avut stări de oboseală

– 21% au avut dureri musculare

– 19% aveau dureri de gât

– 18% au avut o pierdere atât a gustului, cât și a mirosului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private